Túl sokat kértek a vállalkozók, nem épül újjá a Bozsik Stadion

Mindkét ajánlattevő magasabb árat ajánlott, mint a tervezett nettó 4,98 milliárd forint.

MN
2017. 09. 19. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredménytelennek nyilvánította a Nemzeti Sportközpontok az új, nyolcezer férőhelyes, fedett lelátójú Bozsik Stadion építésére kiírt pályázatot. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztató szerint ennek az az oka, hogy mindkét ajánlattevő – a Penta Industry Kft., illetve a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma – magasabb árat ajánlott, mint a tervezett nettó 4,98 milliárd forint.

Január 2-án jelent meg a kiírás a Budapest Honvéd új otthonának megvalósítására. A tervek szerint a nemzetközi besorolása UEFA Category 4-es lenne, vagyis nemzetközi meccseket is lehetne rendezni benne, 25 kommentátorállással és különteremmel a VIP-vendégeknek. A kiírás szerint a kivitelezőnek 14 hónapja lett volna felhúzni a stadiont, de ez most biztosan csúszik, várhatóan új pályázatot írnak ki.

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.