A Honvéd volt edzője szívesen irányítaná a válogatottat

Marco Rossi már arra is nagyon büszke, hogy egyáltalán szóba került a neve.

MTI
2017. 10. 26. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívesen lenne a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Budapest Honvéd bajnokcsapat vezetőedzője, Marco Rossi. Az 53 éves szakvezető – aki jelenleg a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely együttesét irányítja – a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában elmondta, már arra is nagyon büszke, hogy egyáltalán szóba került a neve, hozzátéve ugyanakkor, hogy a szövetség (MLSZ) részéről eddig senki nem kereste a poszttal kapcsolatban.

– Már az is hatalmas dolog, hogy az ember nevét összefüggésbe hozzák a magyar válogatottal. Ez a tény mindenképpen büszkeséggel tölt el – nyilatkozta. Rossi hozzátette, a magyar futballhagyomány attól függetlenül rendkívül erős, hogy ma a labdarúgás és azon belül a válogatott szintje elmarad a korábbitól. – Egy válogatott szövetségi kapitányának lenni minden körülmények között rangos megbízatás, igazi megtiszteltetés. A magyar válogatott ma is Európa egyik legfontosabb, legrangosabb csapata – vélekedett. Hangsúlyozta, hogy sokat kell dolgozni a nemzeti csapat további fejlődéséért, de szerinte a múlt héten kedden távozó német Bernd Storck is fontos munkát végzett. – Volt egy-két gyengébb eredménye, elsősorban az Andorra elleni vereségre gondolok, amely meghatározta a sorsát. Úgy vettem észre, hogy különösen a szurkolók, a közvélemény fordult ellene – nyilatkozta Rossi. Leszögezte, semmiféle kapcsolata nincs a magyar szövetséggel, őt és a menedzserét sem keresték. A dunaszerdahelyi DAC-nál két évre szóló szerződést kötött a nyáron, és nagyszerű a kapcsolata a klubvezetőkkel. – Ha felajánlanák nekem a magyar válogatott kispadját, semmiképpen nem dönthetnék egyedül, hiszen meg kellene várnom a DAC elnökének a beleegyezését – közölte.

Marco Rossi 2012-től az előző bajnokság végéig két időszakban volt a kispestiek szakvezetője. Szerinte rendkívül nehéz elviselni azt a hatalmas felelősséget, amivel egy válogatott vezetése jár. – Amikor olaszként a magyar válogatottat vezetem, egyben a magyar népet is képviselem, és ez akkora felelősség, hogy alig tudnék tőle aludni éjszaka. És ha már itt tartunk: megígérem, ha én leszek a szövetségi kapitány, tényleg megtanulok végre rendesen magyarul – jelentette ki az olasz mester.

Bernd Storck közös megegyezéssel bontott szerződést az MLSZ-szel a sikertelen világbajnoki selejtezősorozat után. Ideiglenesen a novemberi két barátságos mérkőzésen Luxemburg és Costa Rica ellen Szélesi Zoltán lesz a szövetségi kapitány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.