A szurkolóktól is elnézést kért Gulácsi Péter

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint magunkat vertük meg, tanulnunk kell a hibákból.

MN
2017. 10. 08. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa önkritikusan értékelt a Svájctól világbajnoki selejtezőmérkőzésen elszenvedett, 5-2-es vereség után – írja az MTI. „Jól kezdtük a meccset, de sikerült elrontanom a csapatnak ezt a teljesítményemmel. Nem csak elcsúsztam, már a labdaátvétel sem volt jó, onnantól csak próbáltam javítani a hibámat, de nem sikerült” – mondta az RB Leipzig kapusa, aki úgy kapta az első gólt, hogy egy hazaadás után átvette a labdát, majd elesett, így Granit Xhaka az üres kapuba passzolhatott.

Gulácsi úgy vélte, ő nem az a hálóőr, aki sokat hibázik, de a szombati meccsen nagyon összejöttek a dolgok, ezért elnézést kért a társaitól és a szurkolóktól is.

„Az első gól alapjaiban határozta meg a mérkőzést, addig talán ha egy lehetőségük volt a svájciaknak. Onnantól nyíltabban kellett játszanunk, így több területe maradt az ellenfélnek, ezt pedig kihasználta” – vállalta a felelősséget hibájáért a német bajnoki ezüstérmes lipcseiek játékosa.

A magyar kapus példaértékűnek nevezte, hogy a szurkolók a gyengébb eredmények ellenére is kitartanak a válogatott mellett, így szerinte az a minimum, hogy mindenki kitisztítsa a fejét, majd kedden a feröeriek ellen győzelemmel biztosítsák be a harmadik helyet. Ahogy fogalmazott, ezzel tartoznak a drukkereknek.

Bernd Storck szövetségi kapitány azzal indokolta az újonc Ugrai Roland kezdőcsapatba nevezését, hogy gyors és labdabiztos játékos. Szerinte ezt bizonyította is, de 90 percre nem volt meg a kondíciója, bár mást is lecserélhetett volna hasonló okból, végül ő a hajrában eredményes tudott lenni. Hozzátette, a svájciak rendkívül gyorsan játszottak, és sokat kellett futniuk a játékosoknak, ezért is fáradtak el többen.

A német szakvezető azt tartotta a mérkőzés pozitívumának, hogy csapata két gólt szerzett, ebből az egyiket akcióból. Továbbá kijelentette, hogy győzelemre játszanak majd kedden a feröeriek elleni találkozón.

Bernd Storck a mérkőzés után gratulált a svájci csapatnak, és kiemelte, hogy megérdemelték a győzelmet. „Mi a kezdetektől magunkat vertük meg, egyrészt túl hátul védekeztünk, ráadásul az első gól nem mindennapi körülmények között született, a másodiknál pedig megpattant a labda. A szünetben próbáltam megnyugtatni a csapatot, utána volt lehetőségünk, gólokat is szereztünk. Tanulnunk kell a hibákból” – szögezte le.

A svájciak szövetségi kapitánya úgy fogalmazott: meghálálták a bizalmat a játékosok. „Csapatként futballoztunk, senki nem egyénieskedett. Az elejétől sok helyzetünk volt, jó néhányat ki is használtunk. Az egyetlen negatívum a második félidőben kapott két gól, de ez talán megbocsátható 5-2-es győzelemnél” – mondta Vladimir Petkovic.

Mint megírtuk, sok hiányzóval álltunk neki a Svájc elleni, utolsó előtti világbajnoki selejtezőnek, többek közt a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs sem tudott a pályán harcolni a bázeli találkozón. A csoportelső Svájc megmutatta, hogy miért áll a tavaly Európa-bajnokságot nyerő Portugália előtt: a magyar labdarúgó-válogatott 5-2-re kikapott Svájc vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

A mérkőzésről szóló összefoglalónkat itt, percről percre tudósításunkat pedig itt olvashatja.

A tízpontos magyarok az utolsó, keddi fordulóban a Feröer szigetek csapatát fogadják a Groupama Arénában, ahol egy pont is elég nekik a harmadik hely megtartásához. Mivel előrébb nem tud lépni a nemzeti együttes, így – ahogy 1986 óta mindig – biztosan lemarad a vb-ről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.