Csányi Sándor bejelentést tesz

A most érkezett meghívó szerint egy személyi kérdést érintő témában sajtótájékoztatót tart.

MN
2017. 10. 30. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn (ma) 14 órakor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában Csányi Sándor, az MLSZ elnöke egy személyi kérdést érintő témában sajtótájékoztatót tart – közölte a szövetség hétfő délelőtt.

A legégetőbb személyi kérdés a leendő szövetségi kapitány személye, így a várakozások szerint ebben a kérdésben fog megszólalni az MLSZ elnöke.

A Nemzeti Sport vasárnap számolt be arról, hogy belgiumi forrásaitól úgy értesült, hazánkba érkezik Georges Leekens, hogy hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseivel tárgyaljon.

Georges Leekens számos klubcsapat és válogatott kispadján ült edzői pályafutása során. A belga nemzeti együttest két periódusban is irányította (1997–1999 és 2010–2012), az első megbízatása idején kivezette övéit az 1998-as világbajnokságra, ám miután a vb-n nem jutottak tovább a csoportjukból, menesztették.

Legutóbb, 2016 és 2017 között algériai kapitányként dolgozott, de korábban volt többek között az Anderlecht, az FC Bruges, a Trabzonspor és a Gent vezetőedzője, valamint Tunézia szövetségi kapitánya is. A Cercle Bruges-zsel Belga Kupát (1985), az FC Bruges-zsel belga bajnokságot (1990) és Belga Kupát (1991) nyert.

Bernd Storck lemondása után korábbi segítőjét, Szélesi Zoltánt nevezték ki ideiglenes szövetségi kapitánynak a válogatott novemberi két mérkőzésére.

Több név is felmerült mint végeleges kapitány. Az MLSZ megkereste Morten Olsent, a dán legenda azonban nemet mondott, csakúgy mint Herczeg András.

A Budapest Honvéddal bajnokságot nyerő Marco Rossi neve is felmerült a sajtóban, ám ő múlt héten még arról beszélt, hogy nem keresték meg az MLSZ részéről, ennek ellenére elmondta: szívesen lenne magyar szövetségi kapitány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.