Dárdai Pál logikus lépésnek tartja Georges Leekens kinevezését

A mostani helyzet vitathatatlanul nehéz, mihamarabb meg kell találni a felfelé vezető utat – mondta.

MN
2017. 10. 31. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán lesz ezer napja, hogy Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője. Ez alkalomból készített interjút a trénerrel a Nemzeti Sport, amelynek elején természetesen szóba került az új magyar szövetségi kapitány is.

Mint Dárdai elmondta, logikus lépésnek tartja Georges Leekens kinevezését, hiszen a belga szakember rutinos, klub- és válogatott edzőként egyaránt sikereket megélt emberről van szó, akitől az ifjabb edzők tanulhatnak. Szerinte a vb-selejtezősorozat végére a magyar futballtársadalom hitehagyottá vált.

„A mostani helyzet vitathatatlanul nehéz, mihamarabb meg kell találni a felfelé vezető utat” – mondta.

Kiemelte, létezik egy úgynevezett tanult labdarúgás, amelyre jó példa Svájc, nem is oly rég rájöttünk, sanszunk sincs ellenük. Ugyanakkor Dárdai nem tartja magát csodatevőnek vagy zseninek, de szerinte tudja, hogyan kell kihozni egy csapatból a maximumot.

Bernd Storck távozásával kapcsolatban arról beszélt Dárdai, hogy nehéz az edző élete. Hiszen Storck csinált egy jó felkészülést, illetve sikeres volt az Eb-szereplés, ám ezek után a válogatott nem tudott megkapaszkodni a középmezőny szélén.

„Már a feröeri döntetlen után látni lehetett, nem kerek a sztori” – tette hozzá.

Jelenlegi együttesével, a Herthával kapcsolatban rávilágított, az elmúlt időszak sikertelensége miatt főleg a berlini közegnek kellett a Hamburg elleni győzelem, amellyel élete legnehezebb hetét zárta le. „Sokan elfeledték, honnan indultunk, és hova jutottunk” – vélte, hiszen a csapat a kiesőzóna közeléből stabil középcsapat lett, emellett pedig az Európa-liga csoportkörébe jutott. 

„Örömteli,  hogy ezer napja vagyok a Hertha vezetőedzője, ám ha nem újulok meg újra és újra, nem leszek sokáig az” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.