FIFA-gála: tarolt a Real Madrid, Ronaldo az év játékosa

A szezon legjobb kapusának Gianluigi Buffont választották, míg a legjobb edzőnek Zidane-t. A Puskás-díj Giroud-é.

MN
2017. 10. 23. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő este Londonban, a Palladium-színházban tartották meg a FIFA gáláját, ahol fény derült többek között az év labdarúgója, az év edzője kilétére is. 2015-ig a kitüntetést egyszerre adta át az Aranylabdát alapító France Football újság, de a két díjazó útjai kettéváltak.

A 2016–17-es idény Puskás-díját a francia válogatott csatára, Olivier Giroud kapta, ő szerezte a szezon legszebb gólját a szavazatok szerint. A Crystal Palace elleni gólja tényleg mesebeli: előredőlve úgy sarkazza be 16 méterről a labdát, hogy az a felső lécről vágódik a hálóba.

Az év kapusa díjat a Bajnokok Ligája döntőjében alulmaradó Juventus hálóőre, Gianluigi Buffon kapta, míg a szezon legjobb edzője a BL-győztes Zinedine Zidane lett.

Az év csapatából öten játszanak a BL-cím birtokosánál: Gianluigi Buffon (Juventus) – Dani Alves (PSG), Leonardo Bonucci (Milan), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) – Luka Modric (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andrés Iniesta (FC Barcelona) – Neymar (FC Barcelona, most PSG), Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.