Jelentkezett a magyar foci önjelölt megmentője

Kiss László a Maldív-szigeteken volt bajnok és kupagyőztes, volna egy sor jó tanácsa.

2017. 10. 24. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interjút adott a Goal.comnak Kiss László, számos magyarországi élvonalbeli – Debrecen, Honvéd, Pécs, Ferencváros – és egyéb labdarúgóklub korábbi edzője, aki legnagyobb sikereit a Maldív-szigeteken érte el, ahol bajnoki címig és kupagyőzelemig vezette csapatát. Szerinte bár ömlik a pénz a magyar fociba, nincs előrelépés, a színvonal a klubok és a válogatott terén is stagnál. Noha sokan gondolják úgy, Bernd Storck szövetségi kapitány távozása a válogatott éléről és az MLSZ-ből semmilyen gondot nem oldott meg, Kiss szerint egyértelmű, hogy távoznia kellett, de már nem is a vb-selejtezősorozat végén.

„Már Andorra után. Önként. Ilyen esetben a világ minden pontján veszi a kalapját a szövetségi kapitány, és szerényen távozik” – utalt az arcpirító andorrai vereségre Kiss. Storck szerinte csinált az Eb-n valamit, ami reménykeltő volt, de amit utána művelt, az számára elfogadhatatlan; külön megemlítette, hogy nincs olyan, hogy valamely játékost kupakötelezettségek miatt nem visz el mérkőzésre, ez az aktuális ellenfél teljes lenézése. „Ha ezt ő döntötte el, akkor nem alkalmas, ha más, akkor annak nem szabadna már a posztján lennie.”

A megoldás szerinte az lenne, hogy jön egy olyan szaktekintély, aki tisztában van a magyar viszonyokkal, és ismeri a nemzetközi trendeket is, ez az ember technikai vagy sportigazgató lenne, és magyar. Szerinte Storck kezében túl nagy hatalom volt; azzal, hogy szétválasztódik a kapitányi és a sportigazgatói feladatkör, már előrelépés történik.

Kiss László leteszi a nagyesküt arra, hogy az edzőképzést itthon magyar szakembernek kell vezetnie, „itthon is képzett, tapasztalt trénerek dolgoznak”. Hisz abban, hogy akár ő is segíthetne a magyar focin, várja a megkereséseket, hívásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.