Kondás Elemér és a közönség is látta: a Kisvárda lefutballozta a Fradit

Leandro is elismerte, az NB II-es csapat megérdemelten nyert, messze volt a jótól, amit az FTC művelt.

Arday Attila
2017. 10. 25. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak azzal rendítette meg a ferencvárosiakat a Kisvárda, hogy NB II-es csapatként kiejtette a Magyar Kupából a 64 között, hanem azzal is, hogy lefutballozta a pályáról. Volt olyan Fradi-drukker, aki úgy vélte, a játék láttán csak a mezek alapján lehetett megmondani, melyik csapat a másodosztályú Kisvárda, és melyik az élvonal egyik legtehetősebb csapata, máskülönben éppen fordítva tippelt volna az ember. 

Míg Thomas Doll, az FTC edzője játékosaiban kereste a hibát, pontosabban utalt arra, hogy ők keressék magukban a bajok okát, Kondás Elemér, a Kisvárda trénere a sajátjait dicsérte. 

– Szívvel-lélekkel játszott a csapat, és jól játszott. Taktikusan, fegyelmezetten, a megszerzett labdákkal jól indultunk – mondta az NSO TV-nek. – Amint láthatta a közönség és a tévénézők, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Az megint más kérdés, hogy esetleg nem tudtuk kihasználni, és hamarabb eldönteni a találkozó sorsát. Egyenlő feltételek mellett játszottak a csapatok, mert szombaton játszott a Fradi, és szombaton játszottunk mi is, az MLSZ megengedte, hogy hamarabb játsszuk a Dorog elleni mérkőzést. Hála istennek, a játékosok jól regenerálódtak. Jó állapotban is vannak, végig bírták a mérkőzést dinamikában, futómennyiségben és minőségben. Játékban is az ellenfél fölé nőttünk védekezésben és támadásban egyaránt.

Ma is bizonyította a csapat, hogy tud jól futballozni. Szeret a keret dolgozni, jó és könnyű vele együttműködni. Sikerült összerakni a csapatot, és az eredmények is összekovácsolják. Nagyon együtt van a társaság, egymást segítik.

Kondás Elemér együttese jelenleg a második az NB II-ben, de mint hozzátette:  

– Nem foglalkozunk az NB I-gyel. Azzal foglalkozunk, hogy a következő mérkőzésen begyűjtsük a három pontot. Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy nyerni akarunk, erre a mérkőzésre is úgy készültünk, hogy megmutatjuk magunkat. Azt mondtam a játékosoknak, ajándék ez a mérkőzés, bátran és nyugodtan futballozzanak.

Leandro, az FTC védekező középpályása szűkszavúan, önkritikusan beszélt:  

– Gyengén kezdtünk, az egész meccs alatt nem pörögtünk föl. Nem játszottunk keményen, és ez megbosszulta magát. Teljesen megérdemelt a Kisvárda továbbjutása. A második félidő egy kicsit jobban nézett ki, de messze volt a jótól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.