László Csaba: Megtisztelő, hogy felmerül a nevem

A tapasztalt labdarúgóedző is lehetséges utódja Storcknak. Szerinte aki biztos Eb-kijutást ígér, nem mond igazat.

2017. 10. 19. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként számos edző nevét bedobják a napokban Bernd Storck távozása után. Az egyik ilyen érintett edző László Csaba, akire sok fontos (vélt) feltétel ráillik: nem csak magyar állampolgár, külföldi edzői tapasztalata van klubnál (Skócia, Belgium) és válogatottnál is (Litvánia, Uganda). László Csabát a közrádió bírta szólásra szerda este. Mint mondta, biztosra senki sem ígérheti a részvételt a 2020-as labdarúgó-Eb-re, és a kapitánykérdésnél is fontosabb egy új sportigazgató kinevezése az MLSZ-ben.

A legutóbb a dunaszerdahelyi DAC-ot irányító edző természetesen megtiszteltetésnek veszi, hogy neve is felmerül a kialakult helyzetben, de abban egyáltalán nem biztos, hogy az MLSZ a közvélemény nyomására fog dönteni, ő maga pedig a szövetség egyik prominensével sem beszélt még az ügyről.

Bernd Storck védelmében ráadásul el is mondta, hiába nem sikerült a mostani vb-selejtezősorozat, az Európa-bajnokságra ő vitte ki a nemzeti együttest.

Noha Csányi Sándor MLSZ-elnök gyorsan meghozná a kapitánydöntést, László Csaba úgy látja, nem kellene ezt elkapkodni, majdnem egy évig ugyanis nem vár tétmérkőzés a válogatottra, persze „minél hamarabb, annál jobb”.

Hangsúlyozta, hogy a válogatottban a mindenkori legjobb labdarúgóknak kell szerepelni, a nemzeti mez nem képezheti kísérletezés tárgyát. Azt sem szívesen hallotta mentségként az utóbbi időben, hogy a magyar klubcsapatok nemzetközileg nem versenyképesek, biztos benne ugyanis, hogy „vannak olyan játékosok, akikkel meg lehet próbálni” az Eb-kijutást 2020-ra is, de mint mondta: aki biztosra ígér ilyet, hazudik.

„Nincs olyan fa, amit nem lehet kivágni” – utalt végül arra, hogy az új kapitány nehéz fába vágja majd a fejszéjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.