Ma pályán a Barcelona, a PSG és a Manchester is

Már három csoportban is eldőlhet, mely két együttes lép tovább a kieséses szakaszba.

MTI
2017. 10. 31. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A jelű négyest százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Manchester United, s ha a papírformának megfelelően az Old Traffordon is legyőzi a Benficát (két hete, Portugáliában 1-0-ra nyertek az angolok), már készülhet a nyolcaddöntőre. José Mourinho csapatának jól sikerült a „bemelegítés”, szombaton ugyanis – ugyancsak hazai pályán – 1-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt a Premier League rangadóján, így önbizalommal telve várhatja a keddi összecsapást.

A csoport másik meccsén a Basel a CSZKA Moszkvát fogadja azután, hogy az előző fordulóban 2-0-ra nyert az orosz fővárosban. Ha a svájciaknak ezúttal is sikerül megszerezniük a három pontot, ők sem végezhetnek a másodiknál rosszabb helyen, azaz a záró két mérkőzés előtt már páholyban érezhetik magukat.

Hasonló a helyzet a B csoportban is: itt a Paris Saint-Germain vezet hibátlan teljesítménnyel, 12 rúgott és 0 kapott góllal, a második helyen pedig a Bayern München áll hat ponttal. A franciák az Anderlechtet fogadják, amely ellen két hete négy gólt szereztek, s amely nulla ponttal, rúgott gól nélkül áll a kvartett utolsó helyén. Nehéz elképzelni, hogy a keddi meccset nem az idei szezonban már közel 50 gólnál járó PSG nyeri, mint ahogy az is meglepetés lenne, ha Glasgow-ban megszakadna a Bayern jó sorozata. Amióta ismét Jupp Heynckes irányítja a bajor csapatot, a gárda hibátlanul teljesít, s kedden, Glasgow-ban is esélyesként lép pályára, bár Robert Lewandowski, Thomas Müller és Franck Ribéry sérülés miatt hiányozni fog. Két hete, Münchenben 3-0-s hazai győzelem született, s amennyiben a németeknek sikerül duplázni, a párizsiakkal együtt bebiztosíthatják a továbbjutásukat.

A D csoportban is hasonlóan alakulhat a forgatókönyv, mint az A-ban és a B-ben, ebben a négyesben a Barcelona áll az élen 9 ponttal, az előző szezonban döntős Juventus pedig második hattal. A katalánok Pireuszban játszanak az Olimpiakosszal, amelyet két hete emberhátrányban is legyőztek 3-1-re, míg az olaszok Lisszabonban lépnek pályára. Az előző körben, Torinóban 2-1-re nyert a Juve, így egy újabb, Sporting elleni siker számukra is nyolcaddöntőt érne.

A keddi programban egyedül a C csoportból biztosíthatja be csak egy csapat a továbbjutását, ez az angol bajnok Chelsea. Antonio Conte együttese a második helyen álló AS Roma otthonában játszik rangadót, s ha a két héttel ezelőtti, londoni 3-3 után most sikerülne győznie, már „hátradőlhetne”. A harmadik és még nyeretlen Atlético Madrid kedden az azeri Qarabagot fogadja, s várhatóan még egyszer nem hibázik akkorát, mint az előző fordulóban, amikor csak gól nélküli döntetlent játszott a kiscsapat vendégeként. Ha a Chelsea és az Atlético is nyer, a folytatásban az olasz és a spanyol csapat közül már csak az egyik előzheti meg az angolokat, mivel a következő fordulóban éppen egymás ellen játszanak majd. Amennyiben római sikert hoz a keddi összecsapás, teljesen kiegyenlítetté válhat az állás a csoportban.

Minden mérkőzés 20.45 órakor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.