Megvan Szélesi Zoltán kerete

Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Vinícius Paulo és Korcsmár Zsolt is visszatér.

MN
2017. 10. 25. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján szerdán közzétett névsorban nem szerepel a kapus Gulácsi Péter, aki saját kérésére maradt ki. Visszatér a nemzeti csapatba az amerikai élvonalban szereplő Németh Krisztián és Nikolics Nemanja, a sérülésből felépült fehérvári Vinícius Paulo, illetve meghívót kapott a Dániában légióskodó Korcsmár Zsolt is.

A válogatott alapemberei közül a sérült Szalai Ádám és Kleinheisler László játékára nem számíthat Szélesi Zoltán november 9-én a Luxemburg elleni idegenbeli, valamint az öt nappal későbbi hazai, Costa Ricával szembeni mérkőzésen.

A keret november 5-én, vasárnap találkozik Telkiben és 8-án, szerdán utazik el Luxemburgba.

Az MLSZ bejelentette azt is, hogy az eredetileg egy nappal későbbre tervezett, luxemburgi összecsapás időpontjának változása miatt keletkezett felesleges kiadásokat megtéríti az érintett szurkolóknak – írja az MTI.

A szövetség hétfőn Twitter-csatornáján tette közzé, hogy változik a válogatott következő mérkőzésének időpontja, a csapat november 10-e helyett egy nappal korábban, 9-én este nyolc órakor lép pályára Luxemburgban. A szűkszavú közlemény nem indokolta a változást.

Az MLSZ elnöksége október 20-án döntött arról, hogy a magyar válogatottat ideiglenes megbízatással Szélesi Zoltán irányítja idei utolsó két mérkőzésén. Elődje, a német Bernd Storck közös megegyezéssel bontott szerződést a sikertelenül megvívott világbajnoki selejtezősorozatot követően.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton)

védők:

Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Yanbian), Kádár Tamás (Dinamo Kijiv), Korcsmár Zsolt (Midtjylland), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Sheva), Szabó János (Paks), Vinícius Paulo (Videoton)

középpályások:

Balogh Balázs (Puskás Akadémia), Elek Ákos (Kajrat), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Videoton)

támadók:

Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Alwahda), Lovrecsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution), Nikolics Nemanja (Chicago Fire), Priskin Tamás (Ferencváros), Sallai Roland (APOEL), Stieber Zoltán (DC United), Ugrai Roland (DVTK), Varga Roland (Ferencváros)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.