Paprikás meccs lett az Újpest–Videoton, a Ferencváros vezeti a tabellát

Szombaton teljes fordulót rendeztek az OTP Bank Ligában, a találkozót eseményeit összefoglaltuk.

MTI
2017. 10. 28. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozót a listavezető Videoton várta jobb formában, a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hét pontot gyűjtött, míg a szombatnak a kilencedik helyről nekivágó fővárosiak ugyanebben az időszakban nyeretlenek maradtak.

Még fél perc sem telt el a meccsből, de már vezetett a vendégcsapat: Henty a védők között kilépve előbb a kapufára lőtt, majd az elé pattanó labdát már biztos lábbal vágta a hazai kapuba. Újabb négy perccel később duplájára nőtt az előny, miután a hazai kapus által kiöklözött labdára Hadzic érkezett, és nem hibázott. Az ömlő esőben az első negyedóra után elszürkült a játék is, a Videoton visszább vett az iramból, az Újpest pedig eleve lendület nélküli, kedvetlen futballal nyitotta a mérkőzést.

Egy vendégkapufa és több kimaradt fehérvári helyzet után váratlan fordulatot vett a mérkőzés: könyöklésért kiállították a második Videoton-gól szerzőjét, Hadzicot, így a vendégek megcsappant létszámban várhatták a meccsből még hátralevő szűk egy órát.

Az Újpest ugyanakkor érdemben nem nehezítette meg a tízfős csapat dolgát, egészen az 50. percig, amikor is váratlanul szépített a hazai gárda: a 16-oson elé pattanó labdát Pauljevic zúdította védhetetlenül a kapu jobb oldalába. Majd jött az egyenlítés is: a csereként beállt Tischler a kapuba juttatta a labdát a 71. percben.

A 90. percben a túl indulatosan reklamáló Suljicot is leküldte a pályáról a játékvezető, az idegessé vált hangulatban, a nézőtéri bekiabálások miatt átmenetileg meg is álló meccsen bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, de újabb gól már nem esett, igaz, ehhez az is kellett, hogy Tischler a 91. percben büntetőt hibázzon...

Újpest FC–Videoton FC 2-2 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 1593 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Pauljevic (50.), Tischler (71.), illetve Henty (1.), Hadzic (5.)
sárga: Zsótér (44.), Pávkovics (63.), Sankovic (81.), illetve Scepovic (56.), Stopira (59.), Pátkai (62.)
piros: Hadzic (37.), Suljic (90.)

Újpest: Pajovic – Balázs (Mohl, 87.), Litauszki, Pávkovics, Pauljevic – Windecker, Sankovic (Selmani, 87.) – Simon (Tischler, a szünetben), Nagy, Zsótér – Novothny

Videoton: Kovácsik – Fiola, Juhász (Nego, a szünetben), Vinícius, Stopira – Varga, Suljic, Pátkai, Hadzic – Scepovic (Szolnoki, 57.), Henty (Tóth B., 94.)

Az első félidőben összességében a vendég zöld-fehérek futballoztak fölényben, s a félidő végén Böde gyönyörű fejesével megérdemelten szereztek vezetést.

A fordulást követően pár perccel egyenlíthetett volna a Mezőkövesd, de Koszta hatalmas helyzetben rontott. A hazaiak jó 20 perc alatt sokkal több helyzetet dolgoztak ki, mint addig összesen, de nem tudtak túljárni a magabiztos Dibusz eszén.

Az utolsó percekben is inkább a Ferencváros védelmének kellett jobban koncentrálnia, de nem hibázott, így Thomas Doll csapata mindhárom pontot megszerezte.

A Mezőkövesd immáron 12 forduló óta nyeretlen az élvonalban, míg a zöld-fehérek veretlensége nyolc mérkőzésesre duzzadt az NB I-ben.

Mivel a forduló előtt listavezető Videoton 2-2-es döntetlent játszott az Újpesttel, így a Ferencváros a tabella élére állt.

Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 2935 néző, v.: Pintér
gólszerző: Böde (39.)
sárga lap: Lázár (26.), Iszlai (84.), illetve Otigba (63.), Paintsil (87.), Leandro (89.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Lázár, Hudák, Szalai, Vadnai – Iszlai, Keita – Koszta, Mlinar (Tóth, 62.), Cseri – Strestik (Veselinovic, 62.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Spirovski, Gorriarán – Varga R., Paintsil (Csernik, 90.), Moutari (Leandro, 76.) – Böde

A kezdeti „ismerkedés” után fokozatosan átvette a játék irányítását a Haladás, a félidő derekától sorra alakította ki a helyzeteket. Több alkalommal csak Antal védése mentette meg a vendégeket a góltól, de hiába játszottak fölényben a hazaiak, a szünetig nem tudtak betalálni.

A második félidőre beállt a válogatott Ugrai Roland, s ez alapjaiban változtatta meg a mérkőzést, ugyanis néhány perc elteltével máris gólpasszt adott, majd maga is eredményes volt. Előbb balról beívelt szabadrúgása után Lipták fejelte a bal felső sarokba a labdát, majd két perccel később egy beadást követően ő maga volt a befejező. A Haladás hiába próbált cserékkel frissíteni, a hajrához közeledve növelte előnyét a DVTK, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

A hazaiak ezzel már öt bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

Swietelsky Haladás–Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)
Sopron, 1120 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Lipták (49.), Ugrai (51.), Nono (70.)
sárga lap: Tóth M. (15.), illetve Vela (2.), Busai (55.)

Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kiss T., Kiss B., Tóth M. – Mészáros (Ramos, 64.), Williams (Németh M., 77.), Rácz (Halmosi, 56.)

DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Kocsis G., Forgács – Vela, Tóth B. (Nono, 33.), Busai – Óvári, Szarka (Ugrai, a szünetben), Joannidisz (Nagy T., 85.)

Gyors gólváltást követően többnyire mezőnyjátékot láthatott a közönség. Mindkét csapat rengeteg hibával játszott, így a folytatásban helyzeteket csak elvétve sikerült kialakítaniuk.

A második félidő mozgalmasabb játékot hozott. A hazaiak 11-esből megszerezték a vezetést, majd pár perccel később már érkezett a paksiak egyenlítő találata. A folytatásban is mindkét oldalon több lehetőség adódott a gólszerzésre, ezek közül az egyiket a Debrecen kihasználta, így otthon tartotta a három pontot, és már kilenc forduló óta veretlen. 

Debreceni VSC–Paksi FC 3-2 (1-1)
Nagyerdei Stadion, 2802 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Bódi (12., 74.), Tőzsér (55., - 11-esből), illetve Papp K. (10., 61.)
sárga lap: Könyves (6.), Kinyik (64.), illetve Szakály D. (58.)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi – Bódi (Nagy K., 94.), Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Csősz, 76.) – Mengolo (Takács, 69.), Könyves

Paks: Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Simon Á. – Papp K., Bertus, Hajdú (Bartha, 46.) – Kulcsár D., (Szakály D., 57.), Koltai (Haraszti, 71.)

A Honvéd kezdte jobban a találkozót, amit az is jelzett, hogy Holender egy szép egyéni akció végén a keresztlécet találta el. A vendégek mezőnyfölénye ellenére a hazaiaknak is akadt lehetőségük, egy ízben Arabuli a kapufára fejelte a labdát. A játékrész közepén kissé visszaesett a tempó, az első gól mégis ekkor született, ugyanis Gazdag távolról hatalmas gólt lőtt.

A második félidő Gróf bravúrjával indult, alig pár perccel később pedig a Honvéd megduplázta előnyét büntetőből. Ezt követően hitehagyottá vált a hajdúsági gárda, így a kispestiek sokat birtokolták a labdát, és veszélyesen futballoztak, ennek eredményeként a gólkirály Eppel végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a Honvéd visszahúzódott, csak az eredmény tartására törekedett, de a Balmazújvárosnak a szépítő gól sem jött össze. Ehhez Vajda szabadrúgásakor járt a legközelebb, amikor a labda a keresztlécen csattant.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Balmazújváros, 1500 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Gazdag (35.), Lanzafame (49., 11-esből), Eppel (71.)
sárga lap: Pogacsics (48.), illetve Lanzafame (22.), Gazdag (29.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Pogacsics – Habovda, Rus, Póti, Uzoma – Zsiga (Rácz, 69.), Sigér (Batarelo, 69.), Haris, Maiszuradze (Vólent, 55.), Vajda – Arabuli

Budapest Honvéd: Gróf – Latifu (Villám, 89.), Lovric, Baráth, Holender – Gazdag (Laczkó, 78.), Kamber, Pölöskei – Lanzafame, Eppel, Banó-Szabó (Herjeczki, 86.) 

A Vasas átadta a területet ellenfelének, de a Puskás Akadémia hiába volt mezőnyfölényben, a kapura nem igazán jelentett veszélyt. A folytatásban a Vasas is próbálkozott a támadással, helyzetet azonban nem tudott kialakítani.

A második félidő első felében kiegyenlített játékot, de kevés helyzetet láthatott a közönség. A 73. percben aztán büntetőhöz jutott a hazai csapat, de Knezevic lövését kivédte Kamenár. Végül maradt a gól nélküli döntetlen.

Puskás Akadémia FC–Vasas FC 0-0
Felcsút, 1000 néző, v.: Farkas Á.
sárga lap: Bacelic-Grgic (52.), Vanczák (59.), illetve Ádám (44.), Burmeister (75.)

Puskás Akadémia FC: Hegedüs – Poór, Heris, Vanczák, Balogh – Mevoungou, Bacelic-Grgic, Márkvárt, Prosser (Molnár, 77.), Szakály P. (Perosevic, 64.) – Knezevic

Vasas: Kamenár – Burmeister (Kleisz, 78.), Vaskó, Benes, Szivacski – James, Berecz, Hangya, Gaál – Kulcsár T. (Vogyicska, 84.), Ádám (Pavlov, 75.)

A tabella:
1. Ferencvárosi TC 14 8 5 1 28-13 29 pont
2. Videoton FC 14 8 5 1 29-16 29
3. Debreceni VSC 14 7 4 3 23-12 25
4. Budapest Honvéd 14 6 4 4 24-22 22
5. Diósgyőri VTK 14 6 3 5 27-23 21
6. Vasas FC 14 6 2 6 19-23 20
7. Paksi FC 14 4 6 4 22-23 18
8. Puskás Akadémia 14 4 4 6 17-21 16
9. Újpest FC 14 3 7 4 18-19 16
10. Swietelsky Haladás 14 3 2 9 11-27 11
11. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 14 2 4 8 16-22 10
12. Mezőkövesd Zsóry FC 14 2 4 8 15-28 10 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.