Pontot mentettek Dárdaiék

A sérült Szalai Ádámot nélkülöző Hoffenheim kissé lemaradt az éllovastól.

MN
2017. 10. 22. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távolról sincs tökéletes szezonja eddig a Hertha BSC-nek, amely az előző nyolc fordulóban mindössze kilenc pontot gyűjtött a Bundesligában. A kilencedik forduló vasárnapi játéknapján a hasonló teljesítményt nyújtó Freiburghoz látogatott, ahol a büntetők nagy szerepet kaptak. Az 52. percben a hazaiaknak ítéltek meg egy jogos 11-est, amelyet Haberer értékesített (1-0). Dárdai Pál csapata is büntetőhöz jutott a 77. percben, ám Kalou nagy erővel elvégzett kísérlete messze a kapu fölé szállt. Ám a hazai szurkolók derültsége nem tartott sokáig, a videobíró segítségével megadott újabb büntetőt már magabiztosan gurította a kapuba a korábban hibázó Kalou. A hajrában még Jarsteinnek kellett a kapufára tolnia egy hazai próbálkozást, de a csapatok újabbat nem tudtak hozzátenni a mérkőzéshez, maradt a döntetlen (1-1). A Hertha őrzi helyét a középmezőnyben, ám továbbra sem tud ellépni a kiesőzónától.

Szalai Ádám továbbra is ágyéksérüléssel bajlódik, így nem is nevezte Julian Nagelsmann, a Hoffenheim vezetőedzője a Wolfsburg elleni idegenbeli mérkőzésre. A büntetők napján Demirbay értékesítette a Hoffenheimnek megítélt 11-est. Sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek sikerrel őrzik meg az előnyüket, ám a Wolfsburg részéről Uduokhai a hosszabbítás perceiben begyötörte az egyenlítést (1-1). A Hoffenheim továbbra is a negyedik, mindössze négy pontra az éllovas Dortmundtól és a második Bayern Münchentől.

A játéknapon a Köln a Werder Brement fogadta, ám a szurkolók kevés örömöt leltek a találkozóban, ami 0-0-s döntetlennel zárult.

Korábbi eredmények:

Schalke 04–Mainz (2-0)
Augsburg–Hannover 96 (1-2)
Frankfurt–Borussia Dortmund (2-2)
Mönchengladbach–Leverkusen (1-5) 
RB Leipzig–VfB Stuttgart (1-0)
Hamburger SV–Bayern München (0-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.