Szabics Imre lesz az osztrák válogatott másodedzője

A nemzeti csapatot 2011 óta irányító svájci Marcel Kollernek távoznia kellett, mert nem jutottak ki a vb-re.

MN
2017. 10. 30. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősítették a Nemzeti Sport információját, hivatalosan is a német Franco Foda lett az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a másodedző pedig Szabics Imre.

Az MTI szerint az Osztrák Labdarúgó-szövetség (ÖFB) hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nemzeti csapatot 2011 óta irányító svájci Marcel Kollernek távoznia kellett, mert a gárda nem jutott ki a jövő évi, oroszországi világbajnokságra.

Az új kapitány az APA osztrák hírügynökségnek elmondta, hogy Szabics Imre és Thomas Kristl segíti majd a munkáját. Az új szakmai stábot kedden kora délután sajtótájékoztatón mutatják be.

Az 51 éves Franco Foda és a nála 15 esztendővel fiatalabb Szabics Imre jól ismeri egymást, hiszen a magyar csatár előbb csapattársa, majd játékosa volt a német szakembernek a Sturm Graznál, 2016 óta pedig másodedzőként segíti a munkáját az osztrák klubnál.

Szabics a magyar válogatottnál is dolgozott, Dárdai Pál másodedzője volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.