A DVTK azt kéri: ne Kassai Viktor vezesse a meccseiket

A játékvezető korábban peres eljárást indított Lipták Zoltán csapatkapitány ellen.

MTI
2017. 11. 24. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub honlapja pénteken arról számolt be, hogy a vezetés azért döntött így, mert a játékvezető peres eljárást indított Lipták Zoltán csapatkapitány ellen.

Az ügy előzménye, hogy idén április 29-én a Vasas elleni bajnoki mérkőzésen Kassai kiállította a válogatott futballistát, akit akkor öt mérkőzésre eltiltottak a játéktól. A fegyelmi eljárásban felvetődött, hogy a bíró rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, jelenleg már a Puskás Akadémia színeiben futballozó játékosára.

„A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét” – olvasható az állásfoglalásban, amely ugyanakkor leszögezte, a peres eljárás ideje alatt Kassai Viktor bármilyen szerepvállalása sértené a versenysemlegesség elvét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.