A lelátót betöltő magyar színek miatt büntették meg a DAC-ot

A piros-fehér-zöld zászlót formázó koreográfia a szlovák szövetség szerint politikai agitáció volt.

MN
2017. 11. 27. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága 4500 euróra (nagyjából 1,4 millió forint) büntette a dunaszerdahelyi DAC-ot a pozsonyi Slovan elleni, november 3-án játszott bajnoki mérkőzés előtti koreográfiáért – írja az Új Szó. A koreográfia a kapu mögötti tribünön volt látható, és egy óriási piros-fehér-zöld zászlót formázott. A fegyelmi bizottság szerint a szövetség alapszabálya tiltja a vallási és a politikai agitációt a futballpályákon.

„A fegyelmi bizottság azt is figyelembe vette, hogy a koreográfia egy teljes tribünt beborított. Bebizonyosodott az is, hogy azok, akik a DAC–Slovan mérkőzés előkészítéséért felelősek voltak, tudtak a tervezett koreográfiáról, mégsem akadályozták meg” – olvasható Miroslav Vlknek, a bizottság elnökének állásfoglalása a szövetség honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.