A szombat a fociderbik napja

Arsenal–Spurs, Roma–Lazio és Atlético–Real a kínálatban. Szalai és akár Ibra is visszatérhet.

Radványi Benedek
2017. 11. 18. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eseménydús délutánnak és estének nézhet elébe, aki a szombati nap második felét a sportcsatornák futballkínálatának „társaságában” kívánja eltölteni. Az Újpest-szurkolóknak ráadásul csak ez a lehetőségük marad a Honvéd elleni meccsre, azt ugyanis az MLSZ büntetése miatt zárt kapuk mögött rendezik. A másik tévés meccsen este a tabella harmadik helyezettje az elsőt, azaz a Debrecen a Videotont fogadja.

A hétvége egyik legérdekesebb összecsapását mindezek előtt rendezik. A Premier League-ben jelenleg hatodik Arsenal és a Tottenham meccse városi rangadó, az Ágyúsok három és fél éve nem verték meg a tavalyi bajnoki ezüstérmest. – Hazai pályán általában jól teljesítünk az élcsapatok ellen, de ha komolyan versenybe szeretnénk szállni a bajnoki címért, akkor otthonunktól távol is javulnunk kell – mondta a tabellán most harmadik Tottenham támadója, Harry Kane, az előző két szezon gólkirálya. Egy másik csatárra is érdemes röviden kitérni: egyes lapinformációk szerint a svéd Zlatan Ibrahimovic már a mostani, Manchester United–Newcastle United összecsapáson visszatérhet, bár a MU-menedzser, José Mourinho ezt nem, csak a 2018-as naptári évben való újbóli szereplését vetítette előre.

A londoninál zajosabb derbi is vár ránk szombaton: a Roma–Lazio szereplőit csak egy pont választja el egymástól a tabellán, de egyikük sem dobogós, ám míg a Lazio a harmadik legtöbb gólt lőtte eddig (31), a Roma kapta a legkevesebbet (7). A 169. Derby della Capitale mellett a vb-ről való lemaradás letargiájában tespedő Olaszországban a hetedik helyen szerénykedő Milan nápolyi vendégjátéka is rangadónak számít.

Eközben egy másik csatornán az Atlético Madrid–Real Madrid meccs csábít. Jelenleg a Barcelonán kívül a Valencia is előzi mindkét, egyaránt 23 ponttal rendelkező csapatot, amelyek legutóbbi két idénybeli meccsein egyszer sem nyert a házigazda. Az Atlético még veretlen, de hatszor ikszelt; a Real kétszer ki is kapott már, ráadásul kicsiktől.

Aki még tudja követni a lehetőségek tárházát, annak még egy ajánlat: miként a szomszédos hasáb kínálata is mutatja, a Bundesligában Dárdai Pál Herthájának összecsapása is tévés meccs. Nem úgy a Hoffeinheim–Frankfurt, amelyen Szalai Ádám visszatérésére akár Ibrahimovicénál is nagyobb esély lehet

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.