Dzsudzsák: Ez így megint komoly mélypont

A magyar együttes a negyedik, amely Andorrától és Luxemburgtól is kikapott már a labdarúgás történetében.

MN
2017. 11. 10. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott november 9-én barátságos mérkőzésen 2-1-re kikapott a törpeállam, Luxemburg otthonában. Ezzel egy évben két miniállamtól (Andorra, Luxemburg) is vereséget szenvedett a nemzeti tizenegy. A lefújás után Szélesi Zoltán az elkövetett hibák kijavításáról, míg Nikolics naiv bekapott gólokról beszélt az M4-nek. 

A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs szintén a bosszantó gólokat említette, főleg a másodikat emelte ki, amely egy szöglet után született, hiszen arra fel lehetett volna készülni.

 

Arra a kérdésre, hogy mennyire súlyos ez a vereség, elmondta, ugyan jó lett volna egy kezdőlökés vagy egy győztes debütálás Szélesi Zoltánnak, de ez így megint komoly mélypont. (Egy érdekesség: a második félidőben nem volt magyar kapura lövés )

És ha már mélypont. A statisztikákkal foglalkozó 11v11.com oldal adatai szerint a magyar együttes a negyedik, amely Andorrától és Luxemburgtól is kikapott már a labdarúgás történetében. 

Amennyiben megnézzük a két törpeállam sikereit, láthatjuk, hivatalos találkozón Andorra eddig öt, míg Luxemburg négy válogatottat győzött le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.