Elodázta a továbbjutást a Juventus és a Roma

A csendes szerdai játéknap elsősorban a PSG hétgólos sikerétől volt hangos.

Énekes András Előd
2017. 11. 22. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt heti világbajnoki selejtezők fényében kifejezetten pikánsnak ígérkezett a Barcelona torinói vendégjátéka, hiszen amellett, hogy az egész csoportkör egyik legrangosabb párosítása az övék, az olasz válogatott épp a spanyol nemzeti együttes miatt kényszerült pótselejtezőt játszani, amelyet Svédországgal szemben elveszített, s hatvan év után először nem jutott ki az aktuális vb-re.

A meccs előtt a legmeglepőbb talán az volt, hogy Lionel Messi csak a cserepadon kezdett: Valverde a Valencia elleni hétvégi bajnoki rangadó előtt pihentetni akarta legnagyobb ászát. A Juventus lépéskényszerben lépett pályára, hiszen ha nem győzi le a csoportelső Barcát, az utolsó fordulóra hagyja a továbbjutás kiharcolását. Ennek megfelelően az első percekben agresszívan játszott a Juve, Douglas Costa két perc után a tizenhatoson belül találta magát, ám lapos lövését Ter Stegen hárította. A hazaiak lendülete gyorsan alábbhagyott, hogy aztán a BL-szezon egyik legunalmasabb félidejét produkálja a két csapat. Az állóvizet Rakitic távoli szabadrúgása zavarta meg, amelyhez senki nem ért hozzá középen, s ez Buffont is becsapta, de végül a kapufát találta el a labda.

A második játékrész csak egy fél fordulatszámmal volt izgalmasabb, mint az első; Lionel Messi beállása arra volt elég, hogy a Barcelona jobban domináljon a Juve térfelén, de ziccerig csak egyszer, egy Cuadrado-hiba révén jutott el Lucas Digne. A vendégek francia balhátvédje a 68. percben ziccerben találta magát Buffonnal szemben, de rossz megoldást választott, Suáreznek szánt passzát lekapcsolták a védők. Az utolsó előtti percben Paulo Dybala lábában maradt a csattanó: a fiatal argentin tizenhatosról leadott lapos lövését nagy bravúrral védte Ter Stegen, így maradt a 0-0 (összefoglaló itt). A Juventusnak két hét múlva az Olimbiakósz ellen kell biztosítania második helyét a csoportban.

A Chelsea Qarabag elleni 4-0-s hengerlésével eldőlt, hogy az angolok biztos továbbjutók, de a C csoport nem lett kevésbé bonyolult a Roma madridi vendégjátéka után. Az Atlético Madrid három ponttal szerénykedett szinte reménytelen helyzetben a csoport harmadik helyén, de Griezmann és Gameiro góljaival legyőzték a délután még csoportelső Romát, viszont a továbbjutáshoz az utolsó fordulóban Londonban kéne nyerniük úgy, hogy a Roma nem győzi le hazai pályán a mezőny leggyengébb csapatát, az azeri Qarabagot.

A Paris Saint-Germain folytatta hibátlan BL-szezonját egy félelmetes győzelemmel. A skót bajnokságból magasan kiemelkedő Celtic gárdáját 7-1-re verték , Cavani és Neymar kétszer-kétszer betalált – apró szépséghiba, hogy Dembele első perces villanása miatt a PSG feljegyezhette első bekapott gólját az idei BL-szezonban. Az eddig százszázalékos Manchester United Svájcban égett meg, miután egy 89. percben szerzett góllal a Basel életben tartotta továbbjutási esélyeit.

A november 22-i forduló eredményei

A csoport:
CSKA Moszkva–Benfica 2-0
Basel–Manchester United 1-0

B csoport:
Anderlecht–Bayern München 1-2
Paris Saint-Germain–Celtic 7-1

C csoport:
Qarabag–Chelsea 0-4
Atlético Madrid–Roma 2-0

D csoport:
Juventus–Barcelona 0-0
Sporting–Olimbiakósz 3-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.