Fradi-balhé: újabb szurkolók kaphatnak nyomkövetőt

Kilenc ember esetében tettek indítványt lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére.

MN
2017. 11. 16. 18:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a napokban őrizetbe vett újabb gyanúsítottak közül további 9 személy vonatkozásában tett indítványt lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett, valamint sportrendezvények látogatásától való eltiltásra – írja közleményben a Fővárosi Főügyészség.

Hozzátették: a megalapozott gyanú szerint a mérkőzés szünetében a gyanúsítottak egy körülbelül 30-50 fős csoport tagjaként – többen az arcukat különböző módon eltakarva – rátámadtak a két sértett férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

„Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény megállapításai szerint a súlyosan megsérült férfi tekintetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető. Ennek megfelelően a korábbihoz képest súlyosabb minősítés állapítható meg, nevezetesen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete” – emelték ki.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a múlt héten az ügy korábbi két gyanúsítottja vonatkozásában lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Az ügyészség egy szintén őrizetbe vett gyanúsított tekintetében a szabadlábra helyezés iránt intézkedett, miután az ő esetében semmilyen kényszerintézkedés elrendelésére nem látott alapot. A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendelése kérdésében a bíróság holnap hoz döntést.

Mint a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a Fradi–Debrecen-meccsen találkoztak először a vénaszkennert elfogadó és azt elutasító csoportok, ami lincselésnek is beillő verekedésbe torkollott.

Fenntartja a ferencvárosi ultrákkal kötött megállapodást a klubelnök a három sérülttel járó verekedés és késelés után is – írja a Hír TV. A Fidesz alelnöki tisztségét is betöltő klubvezető a Solymáron szerdán tartott nemzeti konzultációs fórum után közölte: nem lehet pár tucat rendzavaró miatt az összes ultrát büntetni, ezért fellebbeznek az MLSZ-nél a szektorbezárás ellen.

„Azt gondolom, hogy azért, mert néhány ember ostoba volt vagy nem tudott viselkedni, vagy átlépte azokat a határokat, nem szabad lett volna, azért nem büntethetjük a többieket” – fogalmazott. Arra a feltételezésre, hogy a korábban kitiltott, majd visszaengedett ultrák átverték-e, azt mondta, hogy ezzel meg kell várni a vizsgálatok és a rendőrségi nyomozás végét. A lemondását firtató kérdésre pedig kitérő választ adott a klubelnök.

„Hogyha nem épültek volna fel az emberek, akkor az nagyon megrázott volna. Úgy látom, hogy azért az emberek fel fognak épülni. Ennél többet még ember nem tett meg a magyar futballban, hogy a stadionokban rend legyen. Ekkora konfliktust még a magyar futballban nem akarom a magam érdemeit az egekbe magasztalni, de még egy olyan ember, aki egy ilyen konfliktust felvállalt volna Én ezt jó szándékból csináltam, nem magam miatt, nem az ultrák ellen, hanem a magyar futballért, a Ferencvárosért. Azt gondolom, hogy követendő a dolog. Ha én feladnám, akkor vajon ki csinálná ezt a munkát?” – tette fel a kérdést.

A Fradi B-közép visszatért előénekese az RTL Klubnak azt mondta: a balhé előre látható volt, de meg lehetett volna előzni a klubvezetéshez közelálló szurkoló megverését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.