Hiába jutott ki Peru a vb-re? Olaszország reménykedik

Az olasz sajtó egy perui futballpolitikai döntésben bízik.

2017. 11. 23. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Gazzetta dello Sportra hivatkozva bombahír jelent meg az M4 sportköztévé internetes oldalán: felmerült annak a lehetősége, hogy Perut kizárják a 2018-as focivébéről, a helyére pedig Olaszországot illesztenék be. A hír mindkét „magja” szenzáció azok után, hogy egyrészt Olaszország „saját jogon” bukta el a kijutást, másrészt Peru Új-Zélanddal szemben keveredett ki a vb-re interkontinentális pótselejtezőn, előtte pedig Chilét előzte meg a dél-amerikai selejtezőcsoportban. (Hogy milyen furcsa és némileg érdemtelen módon, arról itt írtunk.)

A mostani perui sajtóhírek – amelyekre a Gazzetta is alapozza írását – arról szólnak, hogy Peruban törvényjavaslatot nyújtottak be az ország „MLSZ-ének” kormány alá rendeléséről, ezt viszont a FIFA szabályai tiltják. A folyamat ott áll most, hogy a FIFA részletes tájékoztatást vár a vb-n 1982 óta nem járó országtól.

A Football Italia részletesen ecseteli Olaszország kijutási esélyét, megjegyezve, hogy azért a valószínűsége most sem túl nagy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.