Horvát és svájci siker az első felvonáson

Vb-pótselejtezők: a horvátok a görögöket, a svájciak az északíreket győzték le.

MTI
2017. 11. 09. 21:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki részvétel felé a horvát és a svájci labdarúgó-válogatott is nagy lépést tett: előbbi hazai pályán 4-1-re múlta felül a görög csapatot, míg utóbbi idegenben 1-0-ra az északír együttest. A horvátok szakvezetője, Zlatko Dalic ezen a meccsen mutatkozott be a nemzeti együttes élén, ugyanis elődjét, Ante Cacicot a csoportban elért második hely ellenére menesztették, mivel az utolsó négy találkozón mindössze négy pontot gyűjtött a gárda.

A svájciak a selejtezősorozat során tizedik sikerüket aratták: ezt megelőzően a magyar érdekeltségű hatosban kilenc győzelemmel és egy, az utolsó fordulóban elszenvedett vereséggel, rosszabb gólkülönbségük miatt szorultak a második helyre az Európa-bajnok portugálok mögé.

Mindkét párharc visszavágóját vasárnap rendezik.

Európai vb-pótselejtező, 1. mérkőzések:

Horvátország–Görögország 4-1 (3-1)

----------------------------------

gólszerzők: Modric (13., 11-esből), Kalinic (19.), Perisic (33.), Kramaric (49.), illetve Papasztatopulosz (30.)

Észak-Írország – Svájc 0-1 (0-0)

--------------------------------

gólszerző: Rodriguez (58., 11-esből)

Pénteken játsszák:

Svédország–Olaszország, Solna 20.45

Szombaton játsszák:

Dánia–Írország, Koppenhága 20.45

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.