Itt a vége: Xavi a bajnokság végén visszavonul

Tervei szerint jövőre edzői diplomát szerez.

MN
2017. 11. 10. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény végén befejezi pályafutását Xavi Hernández, a spanyolok világ- és Európa-bajnok futballistája.

A katari al-Szadd együttesében 2015 óta légióskodó sztár pénteken elmondta, már nem képes olyan ütemben regenerálódni egy-egy mérkőzés után, mint régebben.

A 133-szoros spanyol válogatott játékmester hozzátette, tervei szerint jövőre edzői diplomát szerez.

Xavi a Barcelonában töltötte szinte az egész karrierjét, 1997-től 2015-ig játszott a katalán klubban, többek között nyolc bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

A katalán legenda egy októberi interjúban arról beszélt, nem tartja kizártnak, hogy a 2022-es katari világbajnokságon a házigazda együttes szövetségi kapitánya lesz. Úgy fogalmazott, nagyszerű lenne, ha ő vezethetné a katari csapatot a hazai rendezésű vb-n. „Ehhez még szükségem van tapasztalatra, egy megfelelő stábra, de az az előnyöm már most megvan, hogy ismerem az itteni játékosokat, a környezetet és az infrastruktúrát” – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.