Kilenc helyet ért Luxemburgnak a magyarverés

Egyetlen szomszédunkat előzzük a FIFA friss világranglistáján.

2017. 11. 23. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Következmények nélkül maradt a FIFA friss világranglistáján Magyarország luxemburgi veresége, a miniállam viszont jót profitált. Hazánk megőrizte 53. helyét (Venezuela és Jamaica között), Luxemburg viszont 9 helyet javított, és már a 84. Másik idei legyőzőnk, Andorra is lépeget előre, októberi pozíciójánál öttel jobb, Burundit követően a 139. (Megjegyzés: Kínai Taipei a 135., Vietnam a 125., Kim Kollins 2003-as sprintvilágbajnok –100 m síkfutás – otthona, a karibi Saint Kitts és Nevis 113., Madagaszkár a 108., a 2022-es vb-t rendező Katar Ománt követve pedig a 102.)

Az élen nagy változások nincsenek, Németország előzi Brazíliát, Portugáliát, Argentínát és Belgiumot, Spanyolország viszont a 8.-ról a 6. helyre lépett előre, letaszítva onnét Lengyelországot. Az első tíz közé került még a mi vb-selejtezős csoportunkból kijutott Svájc (8.), előzve a két helyet rontott Franciaországot és az egyet visszaeső, a világbajnokságra ki nem jutott Chilét.

Érdekesség még, hogy Olaszország – amely novemberben pótselejtezőn Svédországgal szemben pottyant ki a vb-mezőnyből – egy helyet előrelépett a 15. helyről.

Visszatérve hazánkra: a ranglistán előttünk áll sok más nemzet mellett Kongó (36.) és a novemberben edzőmeccsen vert Costa Rica (26.). Ha a szomszédos országokat nézzük: Horvátország a 17., Szlovákia a 28., Ausztria a 29., Ukrajna a 35., Szerbia a 37., Románia a 41. Csak Szlovéniát előzzük (69.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.