Leiskolázta a címvédőt a Tottenham

Dele Alli nagy napja a Spurs biztos továbbjutását jelentette, Gulácsiék nyaka körül szorul a hurok.

Énekes András Előd
2017. 11. 01. 21:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A H jelű csoport csúcsrangadója ígérte a legnagyobb izgalmakat szerda este, hiszen a Real Madrid londoni vendégjátékán nagy eséllyel a csoportelsőség kérdése is eldőlhetett. Nem kezdte a legjobban a szezont a BL-címvédője, igaz a bajnoki bukdácsolások mellett veretlenül menetelt eddig az európai kupaporondon, legutóbb épp a Tottenhammel ikszelve.

A telt házas Wembley-ben ezúttal az első percektől kezdve a Spurs akarata érvényesült, noha többet birtokolták a labdát Ronaldóék, esetenként pedig egészen közel kerültek Lloris kapujához. A gyorsan kontrázó, sokszor egyérintős megoldásokat alkalmazó Tottenham azonban nagyobb veszélyt jelentett a madridi kapura, egy harcos Kane-labdaszerzés után pedig Dele Alli kotorta be Trippier beadását a 27. percben: 1-0.

A második játékrészben is a fiatal angol nevét skandálta a hazai közönség, miután két nagyszerű csellel elfektette Casemirót, és Sergio Ramoson megpattanó lövése ismét a madridi hálóban landolt: 2-0. A félidő derekán próbált kapaszkodni a címvédő, de egy szöglet utáni kavarodás végén Ramos az előtte álló Ronaldóba bikázta a labdát, pedig a kapu tárva-nyitva állt előtte. A Tottenham hibátlan napot fogott ki, rögtön megtorolta a Madrid kihagyott ziccerét, egy tankönyvbe illő, Alli–Kane–Eriksen-kontra után a dán irányító döntötte el a párharcot: 3-0. Cristiano Ronaldónak még összejött a 3-1-es szépítés, ezzel egyelőre biztosan ő áll a góllövőlista élén, de a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt az angol együttes – és a szerencsével sem állt hadilábon –, ezzel a nagyszerű sikerrel pedig biztosan megérik a BL-tavaszt.

Maurizio Sarri, a Napoli rutinos mestere nyilatkozta azt a csapata számára sorsdöntő meccs előtt, hogy az UEFA igazán megengedhetné, hogy például a 21. perccel kelljen elkezdeni a találkozót, mert a meccsek első negyedét félelmetesen jól kezdi Pep Guardiola Manchester Cityje ebben a szezonban. Nos, az UEFA nem hallgatott a szemüveges vezetőedzőre, de a dél-olasz gárda értette a lényeget, hiszen nem engedte labdához a manchesterieket, egy mintaszerű támadás után pedig Insigne épp a 21. percben szerzett vezetést a hazai szurkolók nagy örömére: 1-0.

A City a szokatlanul álmos kezdés után megrázta magát, és helyzetek sorát alakította ki a nápolyi térfélen. Végül Otamendi fejesével bő félóra játékidő után összejött az egyenlítés. Az 1-1-es eredménnyel már biztos továbbjutónak érezhette magát az angol bajnokság listavezetője. Pláne azok után, hogy a második félidő elején a másik középhátvéd, John Stones is betalált egy beívelést követően: 1-2.

A Napoli nem hagyhatta ennyiben, az akarásnak pedig tizenegyes lett a vége, amit a pocsékul játszó Hamsík, illetve a két hete büntetőt rontó Mertens helyett Allan végzett el vicces, de sikeres mozdulattal: 2-2. Hiába azonban az újbóli egyenlítés, a villámgyors City-támadók a meccs hajrája előtt egy Hamsík által eladott labdát vittek végig, az autóbalesetéből nemrég felépülő Agüero pedig eldöntötte a meccset: 2-3. A hosszabbításban még maradt némi izgalom, de Sterling lapos lövése megadta a kegyelemdöfést: 2-4. A manchesteriek továbbjutottak, a Napoli ellenben harmadik vereségével borzasztó nehéz helyzetbe került.

Gulácsi Péter Leipzigje nagy lépést tehetett volna a továbbjutás felé, azonban nem sikerült a portoi bravúr, a portugálok 3-1-es sikerükkel átvették a csoport második helyét a lipcseiektől. Ennél jobb hír számunkra, hogy Sallai Roland egy félidőt játszott csereként az APOEL együttesében, ráadásul a várakozásokkal ellentétben nem vesztes mérkőzésen, hisz a Dortmund csak 1-1-es döntetlenre volt képes hazai pályán jóval gyengébb ciprusi ellenfele ellen, ezzel pedig szinte biztos, hogy tavasszal nem láthatnak BL-meccset a Borussia stadionjában.

A Bajnokok Ligája november 1-jei fordulójának eredményei: 

E csoport:
Sevilla – Szpartak Moszkva 2-1
Liverpool – Maribor 3-0

F csoport:
Napoli – Manchester City 2-4
Sahtar Doneck – Feyenoord 3-1

G csoport:
Besiktas – Monaco 1-1
Porto – RB Leipzig 3-1

H csoport:
Borussia Dortmund – APOEL 1-1
Tottenham – Real Madrid 3-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.