Luxemburg előtt: Nikolics Nemanjának egyetlen célja van

MTI
2017. 11. 08. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nikolics Nemanja nagyon várja, hogy csütörtökön Luxemburgban több mint egy év után ismét magára ölthesse a magyar labdarúgó-válogatott mezét.

„Örülök, hogy egy év után ismét a csapattal vagyok. Nagyon motiváltan érkeztem. Rég szereztem gólt a nemzeti együttesben, ideje lenne ismét betalálni” – jelentette ki az elutazás előtt a Liszt Ferenc repülőtéren tartott szerdai sajtótájékoztatón a Chicago Fire gólkirály csatára, aki legutóbb tavaly októberben szerepelt a válogatottban, amelynek színeiben több mint két esztendeje nem volt eredményes.

Nikolics elárulta, hogy beszélt a leendő szövetségi kapitánnyal, Georges Leekensszel, de csak általános dolgokról ejtettek szót. Szimpatikusnak és érdeklődőnek találta a belga szakembert. A korábban a magyar és a lengyel bajnokságban is gólkirály játékos kifejtette, reményei szerint egyszer olyan bizalmat kap a válogatottban is, mint klubcsapataiban, amelyekben még nem okozott csalódást edzőinek.

„Két jó eredménnyel szeretnénk elbúcsúztatni az évet, de válogatott szinten nincs könnyű mérkőzés. Luxemburgban nekünk kell a tempót diktálni, és nem kell alkalmazkodnunk az ellenfél játékstílusához, azt kell végrehajtanunk, amit elterveztünk és gyakoroltunk a napokban” – mondta a csütörtöki meccsel kapcsolatban Nikolics, aki megjegyezte, hogy megtekintették a luxemburgi csapat őszi bravúrját, amikor gól nélküli döntetlent ért el az Eb-döntős Franciaország vendégeként.

Szélesi Zoltán megbízott szakvezető arról számolt be, hogy pozitív a hangulat a csapatnál, amely jó munkát végzett az utóbbi két napban.

A 35 éves tréner Leekensről azt mondta, egyelőre nem tudja megítélni szakemberként, mivel nem látta munka közben, de pozitív hozzáállású és közvetlen embernek ismerte meg, akinél fontos a hangulat. Személyes ambícióiról úgy nyilatkozott, hogy nemcsak jó eredményt, hanem jó játékot is vár együttesétől a következő két találkozón, amelyeken ő irányítja a válogatottat.

A magyarok csütörtökön 20 órától Luxembourgban lépnek pályára barátságos mérkőzésen, majd öt nappal később idei utolsó meccsükön a világbajnoki résztvevő Costa Ricát fogadják a Groupama Arénában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.