Megint zseniálisak az amerikaiak: „ellopnák” a foci vb-t az oroszoktól

Az ESPN úgy tudja, hogy a 2018-as tornáról lemaradó válogatottaknak tornát rendezne az amerikai szövetség.

MN
2017. 11. 15. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudjuk, melyik amerikai sportguru fejéből pattant ki az ötlet, de isteni szikra volt, annyi szent. Az MTI híradása szerint az ESPN televíziós csatorna úgy értesült, hogy a helyi futballszövetség megvizsgálja a lehetőségét egy minitornának vagy egy mérkőzéssorozatnak, amelynek a házigazdák mellett olyan csapatok lennének a főszereplői, mint Olaszország, Hollandia, Chile vagy Ghána, akik mind lemaradtak a 2018-as futball-világbajnokságról. 

A meccseket röviddel a vb – június 14.–július 15. – előtt rendeznék meg. A terv zseniális, a fenti csapatokban ugyanis világklasszis játékosok futballoznak, akik tévés megjelenése óriási reklámértékkel bír. Az USA-ban egyre népszerűbb a profi labdarúgás, és köztudottan rengetegen televízióznak, így alaphangon több tíz millió nézővel lehetne számolni csak az országban. Az ESPN-t – a csatorna adja az amerikai liga meccseit is – ráadásul nemcsak az Egyesült Államokban lehet fogni, hanem világszerte. 

A négyszeres világbajnok olaszok 1-0-ra alulmaradtak a svédek elleni pótselejtezős párharcban, így 60 év után először nem lesznek ott a vb-n, míg a hollandok nem is jutottak be a rájátszásba. A dél-amerikai bajnok Chile nem tudott bekerülni a régió első öt helyezettje közé, a ghánaiak pedig csak harmadikok lettek a csoportjukban. Az Egyesült Államok csupán ötödikként zárt a CONCACAF-selejtezőben, többek között Panama is megelőzte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.