Nagyon megbüntette a FIFA az MLSZ-t

A vb-selejtezőre Svájcba utazó magyar drukkerekkel volt gond.

MTI
2017. 11. 08. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzbüntetést kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a válogatott Svájc elleni világbajnoki selejtezőjén tapasztalt szurkolói magatartás miatt.

A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján közzétett indoklás szerint a fegyelmi bizottság meg nem engedett pirotechnikai eszközök használata és rendbontás miatt szabta ki a tízezer svájci frankos (2,7 millió forintos) büntetést.

Október 7-én Bázelben a hazaiak 5-2-re verték – az októberben távozó – Bernd Storck szövetségi kapitány együttesét, amely nem jutott ki a jövő évi oroszországi világbajnokságra.

Egy hónapja a FIFA húszezer frankra büntette az MLSZ-t, mert a magyar drukkerek homofób rigmusokat skandáltak szeptemberben a Portugália elleni, 1-0-ra elvesztett hazai vb-selejtezőn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.