Ötszáz, bizony, szkennelve megy be a meccsre

A Fradi–Debrecen rangadón visszatérnek a hazai ultrák a kapu mögé.

Gabay Balázs
2017. 11. 04. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2013 márciusa, az Újpest elleni utolsó derbi óta nem szurkolt a Fradi-tábor a megszokott helyén, a Ferencváros arénájában. A tenyérszkenneres beléptetés és sok más apróság ellen tiltakozók bojkottálták az új stadiont, de hosszas tárgyalássorozat után megegyeztek a fideszes Kubatov Gábor klubelnökkel, így visszatérnek a lelátóra. A kemény magból ötszázan önkéntesen rárakták a kezüket a tenyérleolvasóra, a tábor többi tagja sima Fradi-kártyával bemehet. A drukkerek napok alatt felvásárolták a belépőket, először lesz tömve a Groupama Aréna a Debrecen elleni bajnokin.

A meccsen kiderül, vajon az ultráknak engedélyt adott-e Kubatov például a pirotechnikai bemutatóra, ezt ugyanis ők imádják, az MLSZ viszont bünteti. Aki balhézna a visszatérők közül, kitiltásra számíthat, ennek lejártával pedig csak akkor léphet be újra, ha szkennel.

A lelátóról a pályára: a 15. forduló slágermeccsén a két legjobb formában játszó magyar csapat csap össze. A Fradi hét, a Debrecen kilenc találkozó óta őrzi veretlenségét, utóbbiról kevesen gondolták volna, hogy a szezon kezdetén látott bukdácsolás után így összekapja magát. A 2. fordulós vereség után a Herczeg András vezette stáb személyi és szerkezeti változtatásokat hajtott végre, ami ráállította a Lokit a nyerő vágányra. Bár Herczeget állítása szerint saját barátai is le akarták beszélni arról, hogy újra szerepet vállaljon a kispadon, a város legsikeresebb trénere – kétszeres bajnok és kupagyőztes – igent mondott Szima Gábornak. A tulajdonos ugyanakkor több száz millió forinttal megvágta a költségvetést, így Herczegnek nem maradt más választása, mint ami mellett egyébként is döntött volna: az általa vezetett futballakadémiáról próbálja beépíteni a legtehetségesebbeket a felnőttcsapatba. Teszi mindezt átütő sikerrel: a piros-fehérek – azután, hogy sokkal több pénzből gazdálkodva az utolsó fordulóban menekültek meg a kieséstől az előző szezonban – harmadikok a tabellán, négy ponttal lemaradva az éllovas FTC-től.

A szombaton 15.30-kor kezdődő mérkőzés előtt Herczeg András legfeljebb attól tarthat, hogy fiataljai bírják-e majd a 22 ezer ember keltette hangulatot az arénában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.