Peru zárja a sort, íme a vb 32-es mezőnye

Spanyolország a FIFA házigazdaszabálya miatt a második kalapba került.

2017. 11. 16. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezői során olyan labdarúgó-nagyhatalmakról kellett lemondanunk, mint Olaszország és Hollandia, az utolsó vb-helyért magyar idő szerint csütörtök hajnalban a dél-amerikai selejtezősorozat ötödik helyén végzett Peru és az óceániai bajnok Új-Zéland feszült egymásnak, és az első forduló gól nélküli döntetlenje után a moszkvai Jefferson Farfan és az Ecuadorban légióskodó Christian Ramos egy-egy góljával 2-0-ra győzött Új-Zéland ellen.

Az interkontinentális pótselejtező-mérkőzéssel teljessé vált a futballvébé 32-es mezőnye, Peru 1982 után szerepelhet újra a nemzeti együttesek közötti legrangosabb tornán.

Grafikonunkon a Peru–Új-Zéland előtti mérkőzés mezőnytérképe

Egy érdekességre azonban már most érdemes figyelni a december 1-jei csoportsorsolás előtt. Ez pedig az, hogy mivel a FIFA koncepciója miatt a házigazdát a legerősebb kalapba tették, abból így Spanyolország szorul le a másodikba. Mutatjuk is a mezőnyt a kalapok szerint, ezekből húznak egyet-egyet a csoportok kisorsolásánál.

1. kalap: Oroszország (rendező), Németország, Brazília, Portugália, Argentína, Belgium, Lengyelország, Franciaország

2. kalap: Spanyolország, Peru, Svájc, Anglia, Kolumbia, Mexikó, Uruguay, Horvátország

3. kalap: Dánia, Izland, Costa Rica, Svédország, Tunézia, Egyiptom, Szenegál, Irán

4. kalap: Szerbia, Nigéria, Ausztrália, Japán, Marokkó, Panama, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia

Eljátszottunk egy-két lehetséges csoport gondolatával (egy csoportba csak két európai csapat kerülhet, a többi konföderáció válogatottjait külön csoportba kell osztani):

„Halálcsoport” – Németország, Spanyolország, Szenegál, Korea
„Gyenge” csoport – Oroszország, Peru, Irán, Panama

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.