Újpesti címervita: az egyesület már korábban a cégbírósághoz fordult

Kiemelték, hogy minden tőlük telhető lépést megtettek az ügyben.

MTI
2017. 11. 10. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyesület három pontban foglalta össze az eddigi jogi lépéseket. Azt írták,

Az Újpesti TE egyben jelezte: a fentieken túlmenően számos fórumon nyilvánvalóvá tette, hogy a címer megváltoztatásával nem ért egyet, az ellen tiltakozik, „azt rosszhiszemű, jogellenes, az újpesti közösség tradícióit súlyosan sértő döntésnek tartja”.

A védjegyhasználattal kapcsolatban a klub arról tájékoztatott, hogy 10 éves, határozott idejű védjegyhasználati szerződés van hatályban a címert is tartalmazó védjegy használatáról a klub és az Újpest 1885 Futball Kft. között.

„Egyesületünket az Újpest 1885 Futball Kft. soha nem kereste meg azzal, hogy a szerződés feltételeivel bármilyen aggálya lenne, soha nem kezdeményezett módosítást egyetlen rendelkezésével kapcsolatban sem” – áll a közleményben, amely azzal zárul, hogy az egyesület – bár a 3,25 százalékos üzletrész szűk mozgásteret jelent számára – „változatlanul mindent megtesz annak érdekében, hogy a történelmi címer visszaállításra kerüljön”.

Az újpesti egyesület szerint az érintett szurkolókat – akik a cégbírósághoz fordultak – több alkalommal meghívták a témával kapcsolatos tájékoztatóra, „de ott a levél írója nem jelent meg, így nem tudhatott az általunk tett intézkedésekről”.

Az Újpest FC még július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

Duchatelet július 20-án sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.