Visszatér a legenda: Gattuso ül a Milan kispadjára

Az AC Milan vezetői hétfőn menesztették Vincenzo Montella vezetőedzőt.

MTI
2017. 11. 27. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az edzőváltás mát hetek óta a levegőben lógott a piros-feketéknél, miután a nyáron 200 millió euróból megerősített csapat a bajnokságban bukdácsol, mindegyik rangadóján kikapott, s már most elveszítette szinte minden esélyét arra, hogy a dobogóért harcoljon.

Montella „utolsó dobása” a Torino elleni vasárnapi 0-0 volt, amely után az együttes a hetedik helyen áll, 18 ponttal elmaradva az éllovas Napolitól.

A fiatal tréner tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, s a legutóbbi szezonban a hatodik helyen zárt az alapvetően tehetséges fiatalokból álló gárdával.

Utódja, Gennaro Gattuso a klub legendájának számít. A világbajnok játékos 14 évig volt a Milan futballistája, mellyel többek között kétszer nyert Bajnokok Ligáját.

A 39 éves edző korábban a Sionnál, a Palermónál, Krétán és a Pisánál volt tréner, ebben a szezonban pedig a Milan utánpótláscsapatával dolgozott eddig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.