Zöld-fehér öröm telt ház előtt

Három és fél év után a Fradi-tábor előtt győzött Thomas Doll csapata.

Énekes András Előd
2017. 11. 04. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés a felvezetés és a pirotechnikától füstös hangzavar ellenére nem hozott nagy izgalmakat és minőséget az első félidőben, nagyobb helyzetek, és ami legfontosabb, gól nélkül mentek pihenőre a felek. A Debrecen mindenesetre nem esett kétségbe a telt házas stadiontól és a hatalmas hangzavartól, az elején ők domináltak, majd szép lassan a Fradi vette át a kezdeményezést – Varga Roland a 38. percben szépen fektette el Bényeit, majd a jól mozduló Nagy Sándorba lőtte a labdát az öt és feles sarkáról. 

A második játékrészben mindkét fél kemény védekezésre állt be, ám a gólcsend az 58. percig tartott. A Debrecen védelmében állt be ekkor egy rövidzárlat, és több kipattanó labda után Varga Roland talált be az üresen hagyott kapuba: 1-0. Hatalmas feszültség szakadt ki a szurkolókból és a Fradi játékosaiból, amit sikerült meglovagolniuk: két perccel később egy szöglet utáni kavarodást Priskin találékonysága mentett meg: nagyszerű ollózó mozdulata után a debreceni kapu bal sarkába csorgott a labda: 2-0.

A két gól nem törte össze az idén egyre stabilabb játékot nyújtó Debrecent, Herczeg András csapata próbálta menteni a menthetőt, és időnként el is jutott a Fradi tizenhatosáig. Legtöbbször azonban csak távoli lövésekkel operáltak, mezőnyfölényük azonban a 86. percben góllá érett: Ferenczi fejese Botkáról pattant fel, melyet az egész meccsen veszélyesen játszó Jovanovic lőtt be közvetlen közelről: 2-1.

A maradék pár percet kihúzta a Fradi, és összességében megérdemelt sikert aratott a valóságos ünnepi hangulatot teremtő szurkolótáboruk előtt. Hiába azonban a hangos győzelem, a Videoton sima győzelme miatt gólkülönbséggel csak a második helyen állnak a zöld-fehérek.

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának eddigi eredményei:

Diósgyőri VTK–Balmazújváros 1-2

Ferencváros–Debreceni VSC 2-1

Haladás–Paks 1-2

Vasas–Újpest 0-1

Videoton–Mezőkövesd 4-0

Honvéd FC–Puskás Akadémia 19.30-tól.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.