Az MLSZ szerint egyetlen kapitány sem keresett havi 10 milliónál többet

Bernd Storck ugyanakkor több okból is további milliókhoz juthatott.

Bittner Levente
2017. 12. 28. 16:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott egyik szövetségi kapitánya sem keresett többet havi 10 millió forintnál – áll a sportági szövetség (MLSZ) csütörtöki, Álhírek a kapitányok fizetéséről című közleményében.

„Az MLSZ nem várja el senkitől, és nem engedi meg, hogy szerződés és fizetés nélkül végezze a munkáját\" – olvasható az állásfoglalásban, amely a Sport Plusz hetilapban megjelent, a szövetségi kapitányok fizetését firtató cikkre reagál.

A szövetség kitér arra, hogy a 2010 óta kinevezett kapitányok – sorrendben Egervári Sándor, Csábi József, Pintér Attila, Dárdai Pál, Bernd Storck, Szélesi Zoltán és Georges Leekens – mindegyike részesült anyagi juttatásban, és a szakemberek fizetése között nem volt érdemi különbség. Az MLSZ jelezte, a szövetségi kapitány javadalmazásához nem használ fel közpénzt, és a kapitánnyal együtt hiánytalanul teljesíti a járulékfizetési kötelezettségeket.

Mint azt mi is megírtuk, a Sport Plusz cikke szerint Bernd Storck havonta 30 millió forintot kapott, így több mint kétéves regnálása során 780 millió forinttal lett gazdagabb. És ehhez jön a sportigazgatóságért havi 12,5 millió. A lap szerint Georges Leekensnek eddigi két hónapi munkájáért 30 millió forint ütötte a markát.

Az MLSZ közleménye Bernd Storck és Georges Leekens fizetése kapcsán tekinthető cáfolatnak, hiszen csak az ő bérük volt a Sport Plusz szerint tízmillió fölött. Ugyanakkor Storck esetében ehhez hozzájöhetett a sportigazgató fizetés, a lap szerint 12,5 millió forint, erről nem tesz említést a közlemény. Valamint ott volt még az Európa-bajnokságra való kijutásért és az ottani szereplésért járó prémium, amelyre Csányi Sándor MLSZ-elnök 2015 novemberi tájékoztatása szerint minimum 1,2 milliárd forintos keret volt.

Kerestük az MLSZ-t, hogy segítsenek tisztázni a helyzetet, ha válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.