Bajban a Millwall tábora a rasszista rigmusok miatt

Az egyik legkeményebb szigetországi drukkercsoport tagjai letöltendő börtönt is kaphatnak, az ellenfél tábora nyomta fel őket.

Gabay Balázs
2017. 12. 28. 7:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Millwall szurkolótáborát régóta rettegik Angliában: a Futballfaktor című film (részben) és a Beépített huligán című könyv is róluk, félőrült, kőkemény huligánokból álló szurkolói csoportjukról szól. Dunát lehetne rekeszteni a miattuk kirótt büntetésekre, klubjuk ezúttal is vaskos csekket kaphat majd az FA-től.

A Boxing Dayen, vagyis december 26-án a másodosztály listavezetőjét, a Wolwerhampton Wandererst fogadták otthonukban, a The Denben. A SkySport úgy értesült, hogy a kemény mag rasszista rigmusokkal zaklatta a vendégek több játékosát, sőt a stábtagokat is. Az esetet a Wanderers-drukkerek jelentették saját klubjuknak, az pedig az angol szövetséghez fordult.

A londoni klub – miután értesült a történtekről – készen áll, hogy kiderítse, kik vettek részt az ocsmány akcióban, közleményében azt írja, biztonsági szolgálatával és a rendőrséggel kéz a kézben jár utána a dolognak. Zéró toleranciát emleget, ami Angliában egyet jelent a börtönnel. A szigetországban letöltendő büntetéseket is kiszabnak a stadionokban tapasztalt rasszista bűncselekmények miatt, de azért is börtön jár, ha valaki beugrik a pályára.

Legutóbb egy olyan drukker kapott letöltendőt hasonló ügyben, aki Raheem Sterling Manchester City-játékost illette rasszista jelzőkkel a klub edzőközpontjában, és többször meg is rúgta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.