Dárdai lett a legrégebb óta regnáló edző a Bundesligában

2015 februárjában nevezete ki a Hertha BSC.

Gabay Balázs
2017. 12. 04. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index szúrta ki , hogy miután vasárnap menesztették Peter Stögert a Köln csapatának edzőjét, Dárdai Pál lett a Bundesliga legrégebb óta kispadon ülő vezetőedzője. Stögernek azért kellett távoznia, mert bár csapata döntetlent játszott Gelsenkircehnben a Schalke ellen (2-2), így is mindössze harmadik pontját kaparta össze az őszi szezonban tizennyégy forduló alatt.

Dárdait 2015 februárjában nevezete ki a Hertha BSC, előtte a 15 éven aluliak csapatát vezette. Azóta több idényben is a kiesés elkerüléséért harcoltak a berliniek, de például tavaly és idén is Európa-liga-indulást érő helyen végeztek, így a vezetőség maximálisan elégedett a volt magyar szövetségi kapitány munkájával, a fizetését is megemelték.

A Freiburgot vezető Christian Streich 2012 óta dolgozik egyhuzamban a kispadon, de csapata egyszer már megjárta közben a Bundesliga 2-t, így Dárdaié a dicsőség az immár közel 3 éves megbízatással. A magyart berlini munkája során már többször megválasztották az év edzőjének a szurkolók és a szakemberek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.