Jürgen Klopp a piaci viszonyokkal magyarázta Van Dijk vételárát

A játékost 75 millió fontért szerződtetik a Southamptontól.

MTI
2017. 12. 29. 18:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy ilyen átigazolás a szükségletekről és a lehetőségekről szól” – nyilatkozta a német szakember, aki tavaly élesen kritizálta a Manchester Unitedet, amiért 89 millió fontot fizettek a középpályás Paul Pogbáért. Van Dijk szerződtetését követően José Mourinho, a manchesteriek trénere is emlékeztette kollégáját az akkori kijelentésére.

„Egy játékos szerződtetése során a legutolsó dolog, amire gondolok, a vételára. És ez nem azért van, mert szórom a pénzt” – mondta Klopp. Hozzátette: ez „nem szép” dolog, de alkalmazkodniuk kell a piaci viszonyokhoz.

A 26 éves holland középhátvéd – aki 16 alkalommal volt válogatott – 2015 óta a Southamptonban futballozik. A védő a téli átigazolási időszak kezdetén, január 1-jén kerül hivatalosan a Mersey-parti együtteshez. Van Dijk megvételéig Benjamin Mendy számított a legdrágább hátvédnek, akiért a nyáron 57,5 millió eurót fizetett a Manchester City az AS Monacónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.