Kádár a válogatottról: Azt kaptuk a szurkolóktól, amit adtunk nekik

A nemzeti csapat hátvédje szerint aki egy percet is játszott, ugyanúgy benne van a kudarcokban, mint a teljes stáb.

MN
2017. 12. 28. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen kőkemény védő a pályán, olyan őszinte a partvonalon kívül Kádár Tamás, a magyar válogatott hátvédje. A Nemzeti Sportnak pár hete azt mondta, megérti, hogy a drukkerek fütyültek, tüntettek a Feröer elleni utolsó, győztes vb-selejtezőn.

„Pocsék érzés volt. Nyilván senkinek nem esik jól, ha kifütyülik, ez alól mi sem vagyunk kivételek. De lássuk be, igazuk volt a szurkolóknak. Feröer ellen nem játszottunk jól, [ ] sőt az egész selejtezősorozat gyengére sikerült. Szóval a magam részéről abszolút megértem a szurkolók reakcióját.”

Most arról beszélt a sportlapnak, hogy a válogatott meccseken azt kapták vissza, amit adtak a szurkolóknak. Hangsúlyozta, az idei szereplés – többek között vereség Andorrától és Luxemburgtól is – nem pusztán Bernd Storck hibája volt. – Aki csak egyetlen percet is játszott 2017-ben a nemzeti csapatban, ugyanúgy benne van a gyengébb eredményekben, mint a meghatározó labdarúgók és a szakmai stáb tagjai – vélte.

A Newcastle csapatában is megforduló, jelenleg a Dinamo Kijevben futballozó játékos sajnálta, hogy a szurkolók az Eb-kijutás után úgy gondolták, végre itt van egy csapat, amelynek nemcsak az Eb-n, de a vb-n is lehet majd drukkolni, ám csupán a harmadikok lettek a selejtezőcsoportban, ami nem ért továbbjutást, se pótselejtezőt. – A mostani évet kidobhatjuk a kukába – összegezte Kádár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.