Óriási prémiumért hajtanak a németek a vb-n

A válogatott játékosai fejenként 350 ezer eurót kapnak, ha jövő nyáron megvédik címüket.

MTI
2017. 12. 13. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A játékosainknak nagy motivációt jelent, hogy a német labdarúgás történetében először kétszer egymás után világbajnokok legyenek” – mondta Reinhard Grindel, a német szövetség elnöke. Hozzátette: a címvédés olyan dicsőséget jelentene, amely megérdemel egy különleges prémiumot.

A német szövetség szerdai közleménye emlékeztet arra, hogy 2014-ben 300 ezer eurót kaptak a vb-aranyérmes játékosok. A sikeres selejtező után kifizetett prémiummal együtt így összesen 11,16 millió eurót utalt át a szövetség a főszereplőknek.

A németek – akik a vb-n a Koreai Köztársasággal, Mexikóval és Svédországgal kerültek az F csoportba – csak akkor kapnak prémiumot, ha bejutnak legalább a nyolc közé. A negyeddöntős szereplés 75 ezer eurót jelent fejenként, az elődöntőbe jutás 125 ezer eurót. Abban az esetben, ha harmadik helyen végeznek, 150 ezer eurót kapnak, ha július 15-én Moszkvában döntőt játszanak – és ott kikapnak –, akkor pedig 200 ezer eurót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.