Szórja a gólokat a magyar foci legnagyobb reménysége

Szoboszlai Dominik már hetedik találatát szerezte a Lieferingben.

Gabay Balázs
2017. 12. 04. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt négy meccsen már a negyedik gólját szerezte az osztrák másodosztályban Szoboszlai Dominik, a Liefering magyar középpályása. Az utóbbi időben a középpálya bal oldalán bevetett, az utánpótlás válogatottban karmesterként játszó játékos ezúttal a Wattens ellen talált be, és már a hetedik gólját szerezte az idényben, emellett négy gólpassza is van. Csapata a negyedik helyen áll jelenleg.

Szoboszlait eredetileg a Red Bull tulajdonában álló salzburgiak igazolták le, de mivel nem volt rá komoly esély, hogy az első osztályban rendszeresen lehetőséget kapjon, a 17 éves futballista egyelőre a második vonalban edződik, a mellékelt ábra szerint remekül játszik.

A középpályás ott volt az idei Eb-n hatodik helyen végző magyar válogatottban is, gólt is lőtt, sőt előtte az elitcsoportban szinte a hátán vitte ki a csapatot a kontinensviadalra. Portálunk pár hónapja felkereste az alma materét, a székesfehérvári Főnix-Gold FC-t, bemutattuk, honnan indult a magyar foci egyik legnagyobb reménységnek tartott Szoboszlai.

Szoboszlai idén olyan teljesítményt nyújtott, hogy a korábbi szövetségi kapitány is meghívta a felnőtt válogatott bő keretébe, pályára még nem lépett a felnőttek között címeres mezben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.