Elődöntős a Barcelona a Király-kupában

A csapat 2–0-ra győzte le a városi rivális Espanyolt.

MN
2018. 01. 26. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő FC Barcelona bejutott a négy közé a labdarúgó spanyol Király-kupában: a gránátvörös-kékek csütörtökön a negyeddöntő visszavágóján 2–0-ra győzték le a városi rivális Espanyolt, így 2–1-es összesítéssel mentek tovább – írja az MTI.

A végeredmény már az első félidőben kialakult Lionel Messi és Luís Suárez góljaival. A Barcelonában csereként a 68. percben debütált a nemrég szerződtetett brazil Philippe Coutinho.

Szerdán nem jutott be a Real Madrid a Király-kupa elődöntőjébe. A királyi gárda előzőleg idegenben 1–0-ra nyert ugyan a Leganés ellen, de a szerdai visszavágón hazai pályán 2–1 arányban kikapott, és kiesett. Ezzel a Leganés lett az első olyan együttes a sorozat történetében, amely az első, hazai pályán elszenvedett vereség után, visszavágón tudta kiejteni a csapatot. Csütörtökön Zinédine Zidane a mérkőzésről azt mondta: ez volt edzői pályafutása legszomorúbb estéje. Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy jövője attól a BL-párharctól függ-e.

Az elődöntő sorsolását pénteken tartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.