„Nem az eredmény lesz a legfontosabb” – A kazahok ellen mutatkozik be Leekens

Március 23-án lesz az összecsapás. Majd négy nappal később Skócia csapata látogat hozzánk.

MN
2018. 01. 21. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens március 23-án hazai pályán mutatkozik be, az ellenfél Kazahsztán együttese lesz – írja az MTI.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának vasárnapi beszámolója szerint négy nappal később szintén hazai környezetben Skócia csapatát fogadja a magyar válogatott. Előbbi találkozó 19, utóbbi 20 órakor kezdődik.

„Ez egy teljesen új kezdetet jelent, vagyis a múltban történtekkel már egyáltalán nem szeretnénk foglalkozni. Két teljesen eltérő stílusú csapat ellen tudjuk majd kipróbálni magunkat – alapvető szempont volt az ellenfelek kiválasztásakor, hogy minél többféle helyzetben, több játékstílus ellen derüljön ki a válogatottról, hogy mire képes” – mondta a belga szakember.

A kapitány mindezek mellett kifejtette, hogy ezen a két mérkőzésen nem az eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy lássa, miként tudja a csapat megvalósítani az edzői stáb elképzeléseit. Szintén fontos célként fogalmazta meg, hogy a két hazai találkozón a válogatott újra találkozhat a szurkolókkal, mert fontos, hogy ők újra a csapat mögé álljanak.

„Ez viszont nem fog az ölünkbe hullani, ezt ki kell érdemelnie a csapatnak a pályán mutatott odaadással, elszántsággal, küzdeni akarással. Úgy kell játszanunk, hogy ismét büszkék lehessenek a válogatottra!” – jegyezte meg Leekens, aki szerint minden sportolóval megesik, hogy botlik, de ilyenkor úgy kell felállni a padlóról, ahogy az sportemberekhez illő és méltó.

A világranglistán jelenleg 135. kazah válogatottal eddig egyszer csapott össze a most 54. helyen lévő magyar együttes, mely 2014 júniusában 3-0-ra győzött.

A világ legrégebbi nemzeti csapatának számító skót válogatott 32. a FIFA rangsorában. Korábban mindössze nyolcszor küzdött meg egymással a két együttes, s két-két skót győzelem és döntetlen mellett négy magyar siker született. Legutóbb 2004. augusztus 18-án 3-0-ra nyertek a magyarok.

A magyar női válogatott a világbajnoki selejtezőben április 5-én a svédeket fogadja, majd négy nappal később Horvátországba utazik, előtte pedig február 27. és március 8. között a 12 csapatos Ciprus Kupa elnevezésű felkészülési tornán vesz majd részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.