Szokatlan mondatok egy okos focistától: „Geofizikus vagy geológus leszek”

„Azzal tisztában voltam, nem vagyok hülye gyerek, (...) a tudás hatalom” – mondja Eperjesi Gábor.

Arday Attila
2018. 01. 08. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig sem valami kamuszakot választott, hiszen a műszaki földtudományi karon végzett, a „mi lesz, ha nagy lesz” kérdésre pedig így felelt: „Lehetek geofizikus, geológus vagy például hidrogeológus. ( ) Mindegyik szakterület nagyon érdekel. Ráadásul igen hasznos ágak ezek, a geofizikus megállapítja, hol érdemes fúrásokat kezdeni olaj vagy gáz után kutatva, a hidrogeológus meg a termálvizet keresi. A mi feladatunk például, hogy hol, milyen talajra lehet építkezni, hol fordulhat elő földcsuszamlás és hasonló.” 

Eperjesinek a cikk alapján önbizalma és önismerete is van, így folytatja: „Azzal azért tisztában voltam, hogy nem vagyok hülye gyerek, így nem akartam elpazarolni a lehetőséget, hogy soha nem volt bajom a tanulással.

Tudtam, több áldozatot kell hoznom, és ahogyan a futballpályán, úgy azon kívül is rendkívüli motiváció dolgozik bennem,

ez nem jelentett problémát. Ha egyszer majd abbahagyom a labdarúgást, szeretnék több lábon állni – a tudás pedig hatalom.” 

Az interjú későbbi részében kiderül, a gólszerzés már nem megy ilyen jól, más kérdés, hogy egy hátvédnek nem is ez a fő feladata a pályán: „Hiányérzetem van Eddig hatvankét NB I-es bajnokin futballoztam, de még egyszer sem sikerült gólt szereznem. Frocliznak is a csapattársak, Bódog Tamás, a szakmai igazgatónk is mindig viccesen megkérdezi, mikor érkezik már meg az első Kétségtelen, ideje lenne! A testvéreim pedig azt mondogatják, ne habozzak, vállalkozzak akár harminc méterről is! Nem gyötröm magam ezekkel a gondolatokkal, egyszer úgyis szerzek gólt az élvonalban. Legalábbis remélem ” 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.