Zidane: Ez volt edzői pályafutásom legszomorúbb estéje

Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy jövője attól a BL-párharctól függ-e.

MN
2018. 01. 25. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magára vállalta a felelősséget Zinédine Zidane azért, hogy csapata, a Real Madrid hazai vereséggel a negyeddöntőben búcsúzott a spanyol labdarúgó Király-kupától – írja az MTI.

„Logikus eredmény született, ez az ellenfél meccse volt, nem a miénk. Én vagyok a felelős mindenért, és ez egy nagy bukás a számomra” – mondta a sajtótájékoztatón a Leganéstől szerdán elszenvedett 2–1-es vereség után, hozzátéve, hogy edzői pályafutása legszomorúbb estéjét élte meg.

A Real Madrid 1–0-ra győzött idegenben, és a hazai visszavágón, melyen Zidane pihentette több játékosát, köztük Cristiano Ronaldót és Gareth Bale-t, 2–1-es hátrányban nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de nem járt sikerrel. Így a 2016-ban kinevezett vezetőedző idén sem tudja megnyerni azt a kupát, amely hiányzik még neki.

A fővárosi elitcsapat, amelynek költségvetése tizenötször nagyobb, mint a Leganésé, a bajnokságban is bukdácsol – a negyedik helyen áll, és 19 pont a hátránya az éllovas Barcelonával szemben –, de legutóbb, vasárnap 7–1-re verte a Deportivo La Corunát, ami azt a látszatot keltette, hogy kimászott a gödörből. A kupabúcsú után viszont mindent egy lapra kell feltennie a Paris Saint-Germain ellen sorra kerülő Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben.

„Éppen most buktunk el egy sorozatban, egy másikban nagyon messze vagyunk (a sikertől), így csak a Bajnokok Ligája maradt nekünk” – ismerte el a francia tréner, akinek a helyzete – kinevezése óta először – kezd igazán nehézzé válni. A kritikusok többek között azt vetik a szemére, hogy felforgatott csapatot szerepeltetett a kupában, miközben a bajnokságban már nem sok babér teremhet a Real Madrid számára.

Zidane igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy jövője attól a BL-párharctól függ-e.

„Én vagyok a felelős a kialakult helyzetért, mivel én vagyok a főnök. Nekem kell megtalálnom a megoldásokat. Néhányra már rábukkantunk, de nem vagyunk eléggé következetesek” – mondta, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy küzdeni fog.

A szerdai mérkőzéssel a Leganés lett az első olyan együttes a sorozat történetében, amely az első, hazai pályán elszenvedett vereség után, visszavágón tudta kiejteni a Real Madridot.

A Leganés most először jutott el az elődöntőig, a Sevillához és a Valenciához csatlakozik a legjobb négy között. Az utolsó továbbjutó még nem ismert, az FC Barcelona és az Espanyol mérkőzik a helyért csütörtökön.

Emilio Butragueno, a Real Madrid korábbi kiváló támadója, jelenlegi nemzetközi igazgatója a mérkőzés után azt mondta, nem számítottak ilyen eredményre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.