Adócsalás miatt felfüggesztett börtönt kapott Alexis Sánchez

Tekintettel büntetlen előéletére és arra, hogy a büntetés kevesebb két évnél, nem kell börtönbe vonulnia.

MN
2018. 02. 07. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Spanyolországban adócsalás miatt Alexis Sánchez, aki januárban az Arsenaltól a Manchester United labdarúgóklubhoz szerződött – írja az MTI.

Egy madridi bíróság kedden közölte, hogy 16 hónapos szabadságvesztéssel sújtotta a 29 esztendős chilei játékost, ám tekintettel büntetlen előéletére és arra, hogy a büntetés kevesebb két évnél, nem kell börtönbe vonulnia. Pénzbírságként azonban 590 ezer eurót kell fizetnie. Érdekesség, hogy új klubjánál a támadó brit sajtóhírek szerint nagyjából hasonló összeget, 500 ezer fontot, azaz körülbelül 565 ezer eurót keres hetente, s ezzel a Premier League legjobban fizetett játékosa.

A csatár 2011 és 2014 között szerepelt az FC Barcelonában, mielőtt az Arsenalhoz igazolt volna. Ez alatt nem vallott be a spanyol adóhatóságnak egymillió eurót, amely a képei jogdíjából folyt be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.