Achilles, a süket cica lesz az orosz futballvébé hivatalos jósállata

A fehér macska a tavalyi konföderációs kupán már bizonyított: négy meccs eredményéből hármat talált el előre.

MN
2018. 03. 15. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokság hivatalos állatjósát a minap mutatták be Szentpéterváron. A süket, fehér színű, kék szemű Achilles egyébként egyike az Ermitázs múzeumban egerekre vadászó, de látványosságként is tartott 50 macskának. A legenda szerint e cicáknak az őseit maga Nagy Péter cár vitte oda.

Achilles azzal érdemelte ki a megtisztelő címet, hogy 2017-ben a szintén oroszok által rendezett konföderációs kupa négy meccsének eredményéből – azt, hogy melyik lesz a győztes csapat – hármat eltalált. Méghozzá úgy, hogy az ennivalóval teli nemzeti zászlókkal díszített tálkák közül választotta ki a neki tetszőt.

Futballmeccsek eredményének megjóslásában Paul, az Oberhausenben (Németország) élt polip volt Achilles világhírű elődje. Paul ugyanis a 2008-as Eb hat német meccse közül ötöt, a 2010-es vb-n viszont már mind a nyolcat eltalálta az akváriumban.

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság szóvivője, Marija Haltunen egyébként azt ígérte, a cicával saját sajtótájékoztatókat fognak tartani, és a cicának saját szurkolói kártyája is lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.