Be meri-e vállalni Pintér Attila a csupa légiósokból álló csapatot?

A Fradi lehetne a tesztalany szombaton. A sereghajtó Mezőkövesd csupán kilenc pontra van a dobogótól.

Gabay Balázs
2018. 03. 17. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy sorjáznak a játékosnyilatkozatok (Danko Lazovic – Videoton, Amadou Moutari – FTC) a kiegyensúlyozott magyar bajnokságról, ahol a sok erős csapat közül bárki megverhet bárkit, az ember úgy érzi, ezeknek a játékosoknak fizetnek, hogy kiszínezzék a valóságot. Abban igazuk van, hogy a tizenkét csapatos mezőny rendkívül szoros, a harmadikat és a tizenkettediket csupán kilenc pont választja el egymástól – noha a második Videoton tizenkét ponttal áll a Debrecen előtt –, azt viszont már nem teszik hozzá, hogy ez nem feltétlenül a komoly játékerő, hanem a teljességgel kiszámíthatatlan teljesítmény miatt van így, melynek olykor a tanácstalanul nyilatkozó edzők is csak nyomozzák az okát.

Például nem biztos, hogy a kedves olvasó kitalálja, a válogatottmeccsek miatti szünet előtti utolsó, huszonharmadik fordulóra mely csapatok érkeznek szinte makulátlan idei mérleggel.

A szerb légiósokkal tűzdelt Videoton nem okoz meglepetést, a Paks, de főképp a Mezőkövesd annál inkább. A csupa magyarral felálló paksiak 2017 utolsó hét fordulójában mindössze kétszer szereztek három pontot, idén viszont három meccsen már hét egységnél járnak. Ahogy a Mezőkövesd is, mely egyedi mutatóval büszkélkedhetett a tavalyi évben.

Alig egy esztendő leforgása alatt a sportnapilap gyűjtése szerint nyolcvankét játékost próbáltak ki a csapat vezetőedzői, ez alighanem világrekord.

Viszont semmiképp sem annak a jele, hogy Matyóföldön tudnák, mi egy sikeres csapat ismérve. A folyamatos, rövid távú elképzelés mentén zajló változtatás semmiképp sem az.

A fentiek mentén az amúgy is az újpestiek mumusának számító Paks győzelmi esélyekkel látja vendégül szombaton a lilákat, ha nyer, a negyedik fővárosiak elé kerül. Ahogy a még mindig sereghajtó Mezőkövesd sem esélytelenül utazik a rossz passzban lévő Debrecenhez.

Horváth Ferenc, a Kövesdet gólaránnyal előző, idén még ugyancsak veretlen Balmazújváros trénere korábbi klubja, a Videoton ellen vezeti övéit Felcsúton. A teljesen kicserélődött bajnok Honvéd a kiszámíthatatlan Diósgyőr ellen állítaná meg a zuhanását, a Ferencváros–Puskás meccs tétje, hogy a vendégek trénere végre be mer-e vállalni egy kizárólag légiósokból álló kezdőcsapatot. Az elmúlt fordulóban kilenc külföldivel kezdett a nevében egy a hazai utánpótláskorú labdarúgókat kiemelni hivatott Puskás. Meglátjuk, a volt szövetségi kapitány merészebb lett-e egy hét alatt. 

OTP Bank Liga, 23. forduló:

szombat:

Budapest Honvéd – Swietelsky Haladás 17.00, v.: Iványi

Vasas – Diósgyőr, Szusza Ferenc Stadion 17.00, v.: Bognár

Videoton – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Felcsút 17.00, v.: Farkas Á. (M4 Sport)

Paksi – Újpest 17.00, v.: Kassai

Debreceni – Mezőkövesd Zsóry 17.00, v.: Szőts

Ferencváros – Puskás Akadémia 19.30, v.: Pintér (M4 Sport)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.