Fény derült a 2002-es Ronaldo-frizura titkára

Egy rajzfilmfigura ihlette az elöl meghagyott pamacsot, a Fenomén azonban nem akarta, hogy így divatba jöjjön.

2018. 03. 22. 8:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2002-es labdarúgó-világbajnokság gólkirálya, a brazil Ronaldo káprázatos döntőt játszott, a németeknek kétszer is betalált, így juttatta világbajnoki trófeához a selecaót.

Azonban a pajzsmirigybetegsége miatt korai visszavonulásra kényszerült labdarúgó nem csak emiatt volt a közbeszéd tárgya akkoriban.

Elhatározta, hogy a torna előtt leborotválja a fejét, azonban támadt egy ötlete, hogy elöl meghagyja. Hogy miért? Akkoriban volt egy kisebb lágyéksérülése, amit nagyon szégyellt a csapattársak előtt, és nem akarta, hogy erről beszéljenek.

„Amikor aztán elmentem edzésre, mindenki a hajamról beszélt, így én is sokkal nyugodtabb voltam, foglalkozhattam csak azzal, amiért ott vagyok”

– fogalmazott az As című spanyol lapnak nemrég.

A frizurát egyébként egy népszerű brazil rajzfilmfigura, Cascao ihlette, de mint Ronaldo elmondta, azt

egyáltalán nem akarta, hogy gyerekek tömegei kövessék az ő frizuradivatját, emiatt nagyon csalódott volt.

Talán kevéssé ismert, de akkoriban is majmolta séróban Ronaldót, akinek édesanyja egyenesen rusnyának nevezte a frizurát.

A lényegét tekintve már valamivel korábbi hírt ez alkalommal a Player szúrta ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.