Juve–Real, Pool–City a BL-ben

Kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását.

2018. 03. 16. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA svájci székházában délben elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős fázisának párosítását. Korlátozás nem volt, bármely csapat (Barcelona, Bayern München, AS Roma, Sevilla, Manchester City, Juventus, Liverpool, Real Madrid) bármelyikkel összekerülhetett, akár egy nemzetben szereplőket is összesorsolhatták.

Ismert, a legjobb 16 között még öt angliai csapat volt ott (a két manchesteri alakulat mellett a jó helyzetből a Juve ellen bukó Tottenham, a Portón túljutó Liverpool és a Barcelona áldozatává váló Chelsea), a 8 közt már csak kettő (Pool, City) áll. Sorozatban a hatodik idény viszont, hogy három spanyol gárda is bejutott a negyeddöntőbe, a Barca zsinórban 11., a Real 8. alkalommal jutott ide. A Liverpool viszont kilenc, a Roma tíz éve nem emelkedett ilyen magasságokba az európai topfociban. Az idény négy korábbi csoportgyőztese és ugyanennyi másodikja, 29 korábbi BEK- és BL-győzelem birtokosa érdemelte ki a sorsoláson való részvételt. 

Barcelona–Roma (a nyoni lelátón Francesco Totti azonnal feszengeni kezdett)

Sevilla–Bayern München (nem találkoztak még európai kupameccsen)

Juventus–Real Madrid (a tavalyi BL-döntő visszavágója)

Liverpool–Manchester City (angol párharc, szintén nem volt még a nemzetközi kupákban)

A sorsolás előtt felszólaló Andrij Sevcsenko ukrán aranylabdás a Manchester Cityt és a Juventust emelte ki a mezőnyből mint a végső siker elérésére nagyon esélyes csapatokat, gyorsan hozzátette azonban, hogy a nyolc csapat mindegyike igen erős.

A negyeddöntők odavágóit közvetlenül húsvét után, április 3-4-én rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.