László Csaba is támadó futballt vár Leekenstől

A Skóciában dolgozó edző szerint időt kell adni az új szövetségi kapitánynak.

MN
2018. 03. 23. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Csaba a Georges Leekens irányításával az első két barátságos mérkőzésére készülő magyar válogatott kapcsán nyilatkozott a Népszavának. (Pénteken Kazahsztánt, kedden Skóciát fogadjuk a Groupama Arénában.) Miként más szakemberek a keretben található sok csatár láttán, ő is támadó futballt vár.

„Nagy meglepetést nem várok, hiszen néhány kivételtől eltekintve a megszokott játékosokra számít Leekens is. A névsor alapján én is arra következtetnék, hogy a belga szakember támadóbb futballt szeretne játszatni, mint elődje, Bernd Storck, aki inkább egy csatárral próbálkozott. El tudom képzelni, hogy pénteken két támadóval áll fel a csapat, kíváncsian várom, hogy végül milyen szisztémát fog alkalmazni a kapitány.”

Úgy vélte, pénteki ellenfelünktől nem kell megijedni. „A Kajrat Almati és az Asztana, tehát Kazahsztán két meghatározó klubja adja a játékosok többségét a válogatott számára. Nagyjából ismerem a kazah futballt, azt hiszem, tőlük nem kell megijedni. Náluk is új szövetségi kapitány irányít, az a szakember, aki korábban az Asztanánál is sikerrel dolgozott, ezért arra számítok, hogy a válogatottnál is körülbelül azt a játékrendszert próbálja megvalósítani, mint a klubcsapatban.”

Kiemelte: szerintem fontos, hogy megbízzanak az új szövetségi kapitányban és hagyjanak neki időt, hogy dolgozhasson és megvalósíthassa az elképzeléseit.

A jelenleg a skót másodosztályban szereplő Dundee Unitednél dolgozó edzőnek a skót szövetségnél felajánlották, hogy elutaztatják a keddi meccsre, de a sűrű programja miatt visszautasította a lehetőséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.